Tinihorror: műkörme miatt kellett amputálni egy lány ujját

Forrás: Thinkstock -
lány műköröm amputáció ragasztó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sarah Greenaway úgy gondolta, hogy jó ötlet, ha saját maga rakja fel a műkörmeit, annak ellenére, hogy köztudott: ezt csakis manikűrösre érdemes bízni. Sajnos Sarah a saját kárán tanulta meg mindezt, mivel amputálni kellett az ujját.

Sarah Greenaway évek óta műkörmöt viselt, pár hete pedig elhatározta, hogy a manikűrös helyett inkább

saját maga veszi kezelésbe a körmeit.

Minden szükséges kelléket megvásárolt, és egy ideig úgy is tűnt, hogy minden rendben van a körmeivel, ám másnap arra ébredt, hogy nagyon lüktet a jobb mutatóujja.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Gyorsan eltávolította a műkörmöket, ekkor látta, hogy alatta zöldeskékre színeződött a körme. Akkor ijedt meg, amikor nem sokkal később az ujja felső része sötétlila lett,

a fájdalom pedig nem múlt.

Elment a háziorvosához, aki közölte, hogy elfertőződött a körme, és antibiotikumot írt fel neki.

Sajnos a gyógyszer is hasztalannak bizonyult, így Sarah 4 nap múlva kórházba került, ahol az orvosai közölték, hogy az ujja felső percében teljesen elhaltak a szövetek a fertőzés miatt. Megműtötték a lányt:

amputálták azt a részt, amit nem tudtak már megmenteni.

Sarah szerint a körömragasztó minősége okozhatta a súlyos fertőzést, de a szakértő azt mondta a Daily Mailnek, hogy lehetséges, hogy a lány hibázott. Mindenesetre Sarah ezek után soha többet nem akar műkörmöt viselni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.