Mindkét lábát elveszítette, mégis sportoló lesz

Forrás: Thinkstock -
betegség kisgyerek amputáció meningitis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem voltak túl jók a kislány életben maradási esélyei, de ma már mindenki a csodájára jár.

Logan Miller 11 hónapos korában lett beteg, agyhártyagyulladást állapítottak meg az orvosok. Az idegrendszert érintő fertőző kór következtében lila

foltok jelentek meg a testén, folyamatos fájdalmak között teltek a napjai,

és az orvosok sem jósoltak túl sokat neki.

Komoly árat fizetett azért, hogy megszűnjenek a fájdalmai, mert térdtől lefelé mindkét lábát le kellett amputálni. A sok műtétnek azonban még ezzel sincs vége, mert 2017-ben egy újabb beavatkozásra lesz szüksége. – tudta meg a Mirror.

Logan nagy álma, hogy élsportoló lehessen, imád biciklizni (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

A 8 éves kislányra nézve azt gondolhatjuk, hogy teljes és boldog életet él a betegségével együtt, ám a felszabadult Logan mögött rengeteg erőfeszítés és komoly munka van. Több műláb kipróbálása után

orvosi segítséggel tanult meg újra járni.

Mostanra viszont már pont olyan izgága, mint bármelyik másik gyerek. Fut, biciklizik, cigánykerekezik, kézen áll és az iskolai testnevelés órán is jól szerepel. Osztálytársaitól meg is kapta az Év Embere címet.

"Amikor elvesztette a lábait, attól féltem, hogy nem fog tudni járni, nemhogy futni vagy biciklizni" – mesélte a gyermek anyja.

Logan nagy álma, hogy élsportoló lehessen, és édesanyja épp egy olyan szakembert keres, aki képes a kislány testi adottságaira szabni egy biciklit, hogy könnyebben játszhasson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.