Na,ne! Mégis a nőket viseli meg jobban a nátha

Forrás: Dreamstime -
betegség nátha influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a legtöbben azt állítjuk, hogy amíg egy nő náthásan is elvégzi a teendőit, a férfi pedig "bele akar halni" egy kis orrfolyásba, a kutatások szerint ez nem így van. Állítják: a nőket jobban megviseli a nátha és a tüneteik is tovább tartanak. 

Elképzelhető, hogy rosszabb hatással van a nátha és az influenza a nőkre, mint férfiakra – derül ki egy friss felmérésből, amely azt vizsgálta, ki hogyan éli meg saját tüneteit. A kutatásból kiderült, hogy a nők körében gyakoribb ilyenkor az fáradtság, illetve izomfájdalmak is gyakrabban jelentkeznek. A nők nem csak fáradékonyabbak nátha és influenza esetén, de a tünetek általában tovább is tartanak: legalábbis a résztvevők önbevallása alapján.

Forrás: Dreamstime

Kiderült, hogy szinte minden tünet rosszabb hatással van a nőkre, mint a férfiakra: a köhögés, az orrfolyás, fejfájás, a hidegrázás, a tüsszentés, a mellkasi fájdalom, a légzőszervrendszeri problémák mind hosszabb ideig tartanak esetükben, és bevallásuk alapján kellemetlenebb is mindez. Egyértelművé vált azonban, hogy a különböző vírusok a férfiakat és a nőket nagyjából azonos arányban támadják meg.

Détár Enikő szurkol Rékasi felépüléséérthttp://www.life.hu/drlife/20161127-detar-eniko-szineszno-szurkol-volt-ferje-rekasi-karoly-felepuleseert.htmlNem sokszor szólalt meg Détár Enikő Rékasi Károly 18 hónappal ezelőtti súlyos motorbalesetével kapcsolatban. Most azonban arról beszélt, mennyire megérintette volt férje drámája és őszintén szorít neki, hogy mielőbb felépüljön. Dr. LifeOrigoSúlyos betegségéről vallott Tereskovahttp://www.life.hu/drlife/20161113-nagy-kriszta-tereskova-kepzomuvesz-enekesno-sulyos-kenyszerbeteg-volt.htmlA provokatív képzőművész és énekesnő életét komoly pszichés probléma keserítette meg. Dr. Life--Terhesen is dohányzik Nótár Mary: így magyarázzahttp://www.life.hu/drlife/20161105-terhesen-is-dohanyzik-notar-mary-enekesno.htmlAz utóbbi napokban arról is szóltak a hírek, hogy Nótár Mary aggódik babájáért. Időközben kiderült, az énekesnő a benne növekvő élet ellenére cigarettázik. Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huTe is mindig pisilsz szex előtt? Ne tedd!http://www.life.hu/drlife/20161101-david-kaufman-urologus-szerint-art-a-szex-elotti-pisiles.htmlSzinte nincs is olyan nő, aki ne menne el a mellékhelyiségbe, mielőtt szexre kerülne sor? Persze, senki sem szeret teli hólyaggal romantikázni, de most kiderült, hogy árthatunk magunknak, ha közvetlenül az aktus előtt pisilünk. Dr. Life--Király Linda: "Amikor a kórházba értünk, már alig kaptam levegőt, egy milliméter rés volt a légcsövembenhttp://www.life.hu/drlife/20160920-kiraly-linda-kimeli-magat-hogy-a-sztarban-sztar-musoraban-a-tv2n-jol-szerepeljen.htmlHat napot töltött kórházban Király Linda a Sztárban sztár indulása előtt, így felkészülni sem nagyon volt ideje és még most is kímélnie kell magát. Az énekesnő gyerekkora óta küszködik a betegséggel. Dr. Life--BB Évi édesanyja tiszta vizet öntött a pohárbahttp://www.life.hu/drlife/20161105-bb-evi-sosem-fog-meggyogyulni-teljesen.htmlLapinformációk szerint BB Évi végre hazautazhatott a pszichiátriáról. Jobban van, de szüksége van az állandó megfigyelésre, így nem engedhetik haza véglegesen. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.