10 hang, amitől feláll a hátunkon a szőr!

Forrás: Photononstop/A. Chederros -
hallás hang
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szaklapban megjelent tanulmány arról számol be a 2-5000 Hz tartomány közötti hangok a legrosszabbak az emberi fülnek. 74 különböző zajt teszteltek, miközben megfigyelték a résztvevők agyi aktivitását. Az eredmény nem nagyon tér el attól, mint amit mi is megtapasztalunk. 

A 10 leggyűlöltebb hang listája a bilology.about.com-on is olvasható, amelyek a következők:

kés hangja üvegen, villa hangja üvegen, kréta hangja táblán, vonalzó hangja üvegen, köröm hangja táblán, női sikoly, csiszológép, biciklifék, síró baba, elektromos fúró.

A kellemetlen zajokra egyébként a testünk automatikusan reagál, ezeket stressznek éljük meg. A vizsgáltak közül a legkevésbé kellemetlen zajok: a taps, egy baba nevetése, a mennydörgés, a vízcsobogás.

Forrás: Photononstop/A. Chederros

Nemcsak csúnya, betegséget is okozhat ez a rossz szokásodhttp://www.life.hu/drlife/20170107-betegseget-is-okozhat-a-koromragas.htmlA Texas A&M University Health Science Center szakemberei öt okot soroltak fel, amiért a körömrágás számos egészségügyi kockázatot rejt magában. Dr. Life--Rendszeresen szanatóriumban kezelik Bódi Margót és Gusztithttp://www.life.hu/drlife/20170101-bodi-margo-es-guszti-rendszeresen-szanatoriumban-kezelik.htmlMivel Bódi Margó és Guszti is voltak már súlyos betegek, sokkal jobban odafigyelnek az egészségükre, mint korábban. Az énekesnő agyi infarktuson esett át, Gusztinak pedig a szívével voltak gondok. Dr. Life--Húsevő baktérium miatt veszítette el péniszét a férfi (18+)http://www.life.hu/drlife/20161216-husevo-bakterium-miatt-veszitette-el-peniszet-a-ferfi-orvosi-muhiba-tortent.htmlOrvosi műhiba miatt veszítette el péniszét egy férfi. Elrontott prosztatoperációja következtében húsevő baktérium támadta meg férfiasságát, így azt el kellett távolítani. Perel. Dr. LifeThinkstockRosszul lett Mosolyka - Az életéért küzdötthttp://www.life.hu/drlife/20161209-rosszul-lett-mosolyka.htmlAz önmagát boldogságkutatónak valló kerekesszékes lány, Mosolyka a Facebookjára posztolta ki, hogy a minap éjszaka minden lélegzetvételnyi levegőért meg kellett küzdenieDr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoSzínházból rohant orvoshoz Dobó Katahttp://www.life.hu/drlife/20161203-dobo-kata-foga-letort.htmlSzínházi próba szünetében ment sürgősen orvoshoz Dobó Kata. Dr. LifeOrigoPaudits Bélát baleset érte: "Borzalmas fájdalmakat élek át"http://www.life.hu/drlife/20161203-paudits-belat-baleset-erte-azt-allitja-megalazzak-a-korhazban.htmlPaudits Béla úgy érzi, már nincs miért élnie. Szomorú, fáradt, fájdalmai vannak, nemrégiben pedig baleset is érte. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.