Nemcsak csúnya, betegséget is okozhat ez a rossz szokásod

Forrás: Flickr / Steven Vacher -
körömrágás
A Texas A&M University Health Science Center szakemberei öt okot soroltak fel, amiért a körömrágás számos egészségügyi kockázatot rejt magában.

Nemcsak csúnya, betegséget is okozhat a körömrágás, az okok pedig a következők.

1. a köröm alatt rengeteg piszok és kórokozó bújhat meg, amely így a szervezetbe jutva nagymértékben növelheti a betegségek kockázatát.

2. a körömrágás fájdalmas körömfertőzésekhez vezethet: a leggyakoribb tünet a vörös, égő terület a köröm környékén, bakteriális fertőzés esetén hólyagok is feltűnhetnek.

3. a rossz szokás árt a mosoly szépségének is, mivel a fogak így sérülhetnek, törhetnek és karcolódhatnak. Az ujjakon megtapadó kórokozók emellett az ínyt is irritálhatják, és rossz lehelethez vezethetnek.

4. nagyobb az esélye a benövéseknek és a leszakadt körmöknek is, ami nemcsak esztétikai probléma, de további fertőzések forrása is lehet.

5. a körömlakkban és a géllakkban rengeteg mérgező anyag található, amelyek így a szájon át jutnak a szervezetbe.

Öt ok, hogy ne rágd a körmödet Forrás: Flickr / Steven Vacher

Az amerikai szakértők által kiadott közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes a körmökre külön is figyelmet szentelni kézmosáskor, hogy csökkentsük a fenti problémák esélyét, mielőtt sikerülne végleg megszabadulni a rossz szokástól.

5 fontos egészségügyi történés 2016-bólhttp://www.life.hu/drlife/20170105-fontos-egeszseguggyel-kapcsolatos-tortenesek-2016-bol.htmlEgy globális vészhelyzet, egy nagylelkű felajánlás és egy középkori kórokozó túlélése – az elmúlt év egyaránt bővelkedett jó és rossz egészségüggyel kapcsolatos történésben, amelyek hol megmelengedték a szívünket, hol elborzasztottak bennünket. Most összegyűjtöttük a legfontosabbakat. Dr. LifeAFPBizarr: a kislány felsőteste olyan, akár egy testépítőéhttp://www.life.hu/drlife/20170106-komoly-betegsege-miatt-ugy-fest-a-kislany-mint-egy-testepito.htmlMár magzati korban kiderült, hogy a kislány komoly egészségügyi gondokkal küzd, most pedig úgy fest, mintha testépítő lenne. Dr. Life--Az állítják, Klapka György sérült keze jelezte a tragédiáthttp://www.life.hu/drlife/20170106-klapka-gyorgy-serult-keze-jelezhette-a-tragediat.htmlSzerda reggel még a Mokkában mesélt az életéről és születésnapjáról Klapka György, remélte, hogy még lesz több is. Sajnos azonban délután életét vesztette, álmában érte a halál. Úgy vélik, az üzletember sérült keze jelezte, hogy baj lesz. Dr. LifeOrigoMire képes a plasztika? Sztárok, akiket teljesen átszabott a sebészkéshttp://www.life.hu/drlife/20170104-plasztikazott-sztarok-akik-teljesen-felismerhetetlenek-lettek.htmlA showbiznisz kegyetlen világ: ha nem vagy elég fiatal és szép, azonnal kiejtenek. Sok híresség ezért bármire képes, és mint tudjuk, a plasztikai sebészkés nem ismer határokat. A Life.hu most azokat a sztárokat gyűjtötte össze, akik menet közben teljesen elveszítették eredeti arcvonásaikat. Dr. LifeOrigoJessica Marais autoimmun betegségben szenvedő barátja megmutatta magát paróka nélkülhttp://www.life.hu/drlife/20170105-jessica-marai-kozeli-baratja-autoimmun-betegseggel-kuzd.htmlJessica Marais és közeli barátja együtt strandoltak. A beteg barátnő megmutatta magát paróka nélkül. Dr. LifeOrigoAz ünnepek utáni munkaundor valóban létező jelenség – de kezelhetőhttp://www.life.hu/drlife/20170104-az-unnepek-utani-munkaundor-lekuzdese.htmlSemmi kedved dolgozni? Valójában még mindig a karácsony és a két ünnep közötti időszak körül forognak a gondolataid? Szívesen visszamennél az időben, amikor a lustálkodás, a semmittevés és a szeretteid voltak a porondon? Nem vagy egyedül, ráadásul a jelenségnek neve is van, és még kezelhető is. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.