Az alulműködő pajzsmirigy is okozhat súlygyarapodást

Forrás: Thinkstock -
betegség súlygyarapodás pajzsmirigy napidoktor fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fáradtság, levertség, súlytöbblet, amitől sehogy sem tudsz megszabadulni – ezek mind előjelei lehetnek egy igen komoly megbetegedésnek.

Kezdetben nem érted a furcsa kimerültséged okát, ahogyan azt sem, miért nem működik a fogyókúrád, hiszen jóval kevesebbet eszel, illetve azt sem, hogy mitől romlik látszólag ok nélkül a közérzeted, és miért ilyen száraz a bőröd, a hajad?

Ezeket a tüneteket az alulműködő pajzsmirigy is okozhatja.

A pajzsmirigy alulműködése okozhat súlygyarapodást Forrás: Thinkstock

Az orvosi szaknyelven hipotireózisnak nevezett megbetegedéskor a pajzsmirigy nem állít elő megfelelő mennyiségű tiroxin hormont, ami miatt fáradtnak, kedvetlenebbnek érezheted magad. A többletsúly mellett a hidegre is érzékenyebbé válhatsz, ezenkívül a bőröd, illetve a hajad is szárazabbá válhat, nem is beszélve az izomfájdalmakról.

Vajon te is lehetsz veszélyeztetett? Erről bővebben a Napidoktor.hu oldalán olvashatsz, ide kattintva.

Oprah Winfrey és Király Linda is szenvedett tőle

Legyen szó alul- vagy túlműködésről, a pajzsmirigy működésével kapcsolatos problémák akár egy egész életen át végigkísérheti a betegek mindennapjait. A Life.hu korábban itt gyűjtötte össze azokat a hírességeket, akik valamilyen módon érintettek voltak ebben a megbetegedésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.