Sarka Kata örül, hogy a Magyar Rákellenes Liga levette kampányfilmjét

Fotó: Mudra László/Origo -
Sarka Kata Magyar Rákellenes Liga reklám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Rákellenes Liga idei kampányfilmje sokakat felháborított. Petíció indult ellene, a nyomás hatására pedig kénytelenek voltak eltávolítani a filmet. Ennek Sarka Kata is örül, hiszen ő sem nézte jó szemmel az áldozathibáztatást.

"Vádlott, álljon fel! Az ítélet: rák!" - így kezdődött a Magyar Rákellenes Liga kampányfilmje, melyben Tallós Rita volt a főszereplő, aki ugyancsak daganatos betegségből épült fel. A reklám hatalmas felháborodást keltett. A gyógyult, vagy éppen küzdő betegek áldozathibáztatásnak tartották a filmben elhangzottakat. Sokan úgy vélték, ezzel megalázzák az összes beteget. A reklám tartalma az egészséges embereket is felháborította, hiszen sajnos szinte mindenkinek a családjában volt már rákos megbetegedés.

Sarka Katának sem tetszett a Magyar Rákellenes Liga kampánya Fotó: Mudra László/Origo

Azon túl, hogy a tartalma sértő, reklámetikai szempontból is aggályos Pálfi Norbert reklámszakértő szerint. Hatalmas nyomásnak volt kitéve az elmúlt napokban a Magyar Rákellenes Liga, végül kénytelen volt levenni a filmet. Ennek Sarka Kata is szívből örül. Facebook-oldalán hangot is adott véleményének.

"Örülök, hogy a Magyar Rákellenes Liga belátta, hogy mekkorát hibázott,

és visszavonta a kampányfilmjét! Most is kiderült számomra, hogy milyen gyorsan össze tudunk fogni, ha olyan ügyről van szó, ami mindannyiunkat megérint" - írta Kata posztjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.