Egy friss kutatás szerint a tejtermékek és a vörös húsok javítják egészségünket

Forrás: Thinkstock -
kutatás tejtermék hosszú élet egészség sajt vörös hús
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő eredményre jutottak a kutatók: úgy vélik, a vörös húsok és a tejtermékek rendszeres fogyasztása csökkenti a korai halálozást.

A sajt és hús napi rendszerességgel való fogyasztása jelentősen csökkenti a korai halálozás esélyét – derült ki egy friss kutatásból.

A The Sun azt írja, a kutatók több mint 200 ezer, 52 féle nemzetiségű ember étkezési szokását vizsgálták meg és arra jutottak, hogy azoknál, akik a legtöbbet fogyasztják tejtermékből és vörös húsokból, 25 százalékkal csökkent a korai halálozás, és 22 százalékkal a szívroham kialakulásának esélye.

A kutatók azt javasolják, foigyasszunk minél több tejterméket Forrás: Thinkstock

Az eredményeink azt mutatják, hogy a tejtermékek és a húsok jótékony hatással vannak a szív egészségére és az élettartamra. Ez eltér attól, amit eddig szakemberek tanácsoltak" – mondta az egyik kanadai egyetem kutatója, Salim Yusuf.

Az új kutatás alapján a szakemberek kijelentették, napi három adag tejtermék és 120 gramm vörös hús elfogyasztása ajánlott. Persze hasonló jótékony hatása van a fehér húsoknak, a csirkének és a pulykának is.

Az eredmény egyébként a kutatókat is meglepte, mint mondják, ez alapjaiban változtathatja meg az eddigi gondolkodást az egészséges életmódról.

Új módszerrel győzte le a rákot egy 72 éves villamosmérnök, Michael Englishhttp://www.life.hu/drlife/20180829-uj-modszerrel-gyozte-le-a-rakot-egy-72-eves-villamosmernok-michael-english.htmlMichael English orvosai már feladták a harcot, aztán találkozott egy új módszerrel, aminek segítségével legyőzte a gyilkos kórt. Dr. LifeOrigoTóth Róbert súlyos beteg kajakos túl van a kezelése legnehezebb részénhttp://www.life.hu/drlife/20180829-toth-robert-sulyos-beteg-kajakos-tul-van-a-kezelese-legnehezebb-reszen.htmlTóth Róbert, az U23-as ifjúsági Európa-bajnok kajakos túl van kezelése legnehezebb részén. Nemrégiben súlyos betegséggel diagnosztizálták a 28 éves sportolót, aki Németországban kap kezelést. Dr. Life--Öt ok, amiért érdemes fogyasztanod a fekete teáthttp://www.life.hu/drlife/20180828-ot-ok-amiert-erdemes-fogyasztanod-a-fekete-teat.htmlSzeretnéd tudni, hogy milyen pozitív hatásai vannak a fekete tea fogyasztásának? Most eláruljuk! Dr. LifeOrigoMeg kell műteni Benke Laci bácsit: a prosztatájával vannak gondokhttp://www.life.hu/drlife/20180828-meg-kell-muteni-benke-laci-bacsit-a-prosztatajaval-vannak-gondok.htmlHamarosan kórházba vonul Benke Laci bácsi, ugyanis meg kell műteni: a prosztatájával vannak gondok. Dr. LifeOrigoRitka bőrbetegséggel küzd a sikeres modell, Maya Spencer-Berkeleyhttp://www.life.hu/drlife/20180827-ritka-borbetegseggel-kuzd-a-sikeres-modell-maya-spencerberkeley.htmlMinden érintéstől kelések keletkeznek Maya Spencer-Berkeley modell bőrén. A ritka betegség, mely 18 hónapos korában jelentkezett nála, mindössze fél millió embert érint világszerte. Minden napja egy kész tortúra, mégis szeretne erőt adni másoknak. Dr. Life--Katalin hercegnén műtéti heget fedeztek fel: kiderült, miért operálták meghttp://www.life.hu/drlife/20180825-katalin-hercegnen-muteti-heget-fedeztek-fel-kiderult-miert-operaltak-meg.htmlKatalin hercegné évek óta rejtegeti a hajvonalában lévő heget, de a rajongók érdeklődését nem sikerült csillapítani. Most végre fény derült a seb titkára. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.