Ezekre a problémákra utalhatnak a láb különböző betegségei

Forrás: Thinkstock -
betegség bőr probléma keringés hideg láb orvos görcs láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Repedezett sarok, hideg láb, görbe lábujj: érdemes figyelni, hiszen olykor mélyebb problémát is rejthetnek ezek a külső jelek.

Dr. Dawn Harper, a Magyarországon is sugárzott Embarrassing Bodies című műsor sztárorvosa a The Sunnak elárulta, miért alakulnak ki különböző rendellenességek a lábfejünkön. Érdemes figyelni tehát kicsit a lábfejekre is, hogy elkerüljük a nagyobb problémát.

Hideg lábak

Ha hidegre fordul az idő, előkerülnek a meleg zoknik és a bélelt mamuszok, ám ha egész évben hideg a lábad, az nem jelent jót. Akár keringési problémára is utalhat. Dr. Dawn Harper szerint ilyenkor az orvosnak meg kell vizsgálnia a keringést, ellenőriznie kell a vérnyomást, a koleszterint és a glükózszintet is.

A hideg láb is jelenthet rosszat Forrás: Thinkstock

Sárgás köröm

A sárgás, elszíneződött köröm jelentkezhet attól is, hogy túlzásba vittük a manikűrt, ám ha tartósan fennáll, érdemes szakemberhez fordulni, hiszen gombás fertőzésre is utalhat. A doktornő szerint ilyenkor nem ritka, hogy az orvos a körömdarabokat elküldi elemzésre, mielőtt valamilyen gyógyszert írna fel.

Repedezett bőr

Amikor már annyira repedezett a lábfejeden a bőr, hogy mindenfajta hidratálásnak és kezelésnek ellenáll, érdemes orvoshoz fordulni, hiszen komolyabb bőrprobléma is állhat a háttérben. Felmerülhet például ekcéma, pikkelysömör, dermatitisz is.

Ferde nagylábujj

Dr. Harper szerint a nagylábujjnak egyenesnek kell lennie. Ha a többi lábujj felé hajol, annak hatása lehet akár a testtartásunkra is. Az orvos azt ajánlja, hogy használjunk talpbetétet, javítsuk a testtartást annak érdekében, hogy elkerüljük a láb- és hátfájdalmakat. Elhízás és cukorbetegség esetén az a probléma halmozottabban fennállhat.

40 napig nem ment vécére a férfi: nagyon veszélyes, amit csinálthttp://www.life.hu/drlife/20181028-40-napig-nem-ment-vecere-a-ferfi-nagyon-veszelyes-amit-csinalt.htmlEgy férfit félreállított a rendőrség, és mielőtt a kocsijához értek volna, látták, hogy valamit lenyel. Feltételezték, hogy a becsomagolt kábítószert próbálja eltüntetni ily módon. Őrizetbe vették, és figyelték, vagyis csak figyelni akarták a székletét, de ő 40 napig nem volt hajlandó elvégezni a nagydolgát, igaz, alig evett. Dr. Life--Begyulladt Szőcs Reni nyakizma: nehéz dolga lesz a Sztárban sztár színpadánhttp://www.life.hu/drlife/20181028-begyulladt-szocs-reni-nyakizma-nehez-dolga-lesz-a-tv2-sztarban-sztar-szinpadan.htmlKomoly fájdalmakkal küzd Szőcs Reni, a Sztárban sztár előadója. Beállt a nyaka, ami a vasárnap esti produkcióját is veszélyeztetheti. Dr. LifeOrigoHa ennyi ideig nem gyújtasz rá, valószínűleg le tudsz szokni a dohányzásrólhttp://www.life.hu/drlife/20181028-ha-ennyi-ideig-nem-gyujtasz-ra-valoszinuleg-le-tudsz-szokni-a-dohanyzasrol.htmlÁllítják, jó, ha előbb meghatározott időtartamot választasz, ameddig nem gyújtasz rá. Így nem érzed azt, hogy soha többet nem lehet, mégis nagy eséllyel hagyhatod abba egészségtelen szokásodat. Dr. LifeOrigoSúlyosan beteg kislányt nevel a magyar pár: elképesztő terhet kaptak a sorstólhttp://www.life.hu/drlife/20181028-sulyosan-beteg-kislanyt-nevel-a-magyar-par-elkepeszto-terhet-kaptak-a-sorstol.htmlPanni és férje hatalmas terhet kaptak a sorstól: egy súlyosan beteg, 22 hónapos kislányt nevelnek. A szülők elképesztő türelemmel és kitartással viselik a történteket. Dr. LifeOrigoKiengedhetik a kórházból az agyvérzésen átesett Lerch Istvánthttp://www.life.hu/drlife/20181027-kiengedhetik-a-korhazbol-az-agyverzesen-atesett-lerch-istvant-a-v-motorock-egyuttes-erkel.htmlLerch István felesége jó híreket osztott meg a nagybeteg zenésszel kapcsolatban: elképzelhető, hogy tavasszal a kórházból is kiengedik a férjét. A 65 éves Lerch István 2017. január első napjaiban egy családi ebéd közben lett rosszul. Csak később derült ki, hogy súlyos agyvérzést kapott. A V'Moto-Rock együttes Erkel Ferenc-díjas zenésze heteken át volt élet-halál között. Dr. Life--A túl sok szoláriumtól lyuk keletkezett egy nő homlokánhttp://www.life.hu/drlife/20181026-a-tul-sok-szolarumtol-egy-lyuk-keletkezett-egy-no-homlokan.htmlNagyon súlyos következménye lett annak, hogy egy nő négy éven keresztül minden nap szoláriumba járt. Bőrrák alakult ki nála és a halántékán egy nagy lyuk keletkezett. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.