Télen is figyeljünk a folyadékbevitelre, íme az intő jelek, hogy nem iszol eleget

fejfájás víz ivás koncentráció egészség folyadék tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor nincs tikkasztó hőség, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mennyi folyadékot is kell innunk egy nap. Ám a folyadékhiány tünetei télen is jelentkeznek. Mutatjuk, mik ezek. 

Nyáron minden fórumon olvashatjuk, hallhatjuk, mennyire fontos a folyadékpótlás, ám télen hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a testünkben folyamatosan pótolnunk kell a vizet.

A Webbeteg cikke szerint már 2 százalékos folyadékvesztés esetén is csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség. Az első tünetek között van a fejfájás, a koncentrációs képesség hiánya, a fáradtság és természetesen a szomjúság.

Télen se felejtsük el a folyadékpótlást Forrás: Shutterstock

A cikk arról is ír, hogy a szomjúság érzete a folyadékegyensúly fenntartásának egyik legfontosabb ingere, de ha tudatosak vagyunk, nem hagyatkozunk csupán erre. Ugyanis ha szomjúságot érzünk, az azt jelenti, hogy már régen innunk kellett volna, mivel a szervezetünk viszonylag későn jelez.

Éppen ezért szükség van arra, hogy tudatosan alakítsuk ki ivási szokásainkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.