Ez történik a fogaiddal, ha hanyagolod a fogmosást – Videó

videó fogápolás fogmosás fogak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felkerült az internetre egy olyan animáció, amely azt mutatja be, mi történik a fogainkkal akkor, ha hosszabb ideig nem mosunk fogat.

Az AsapScience YouTube-oldalára töltött fel egy nagyon kedves, oktató jellegű videót arról, mi is történik a fogainkkal, ha nem mossuk őket rendszeresen. Ha este kihagyjuk ezt a fontos lépést, szinte azonnal elkezd az úgynevezett dentális plakk keletkezni a fogainkon, amely kedvez a baktériumok elszaporodásának.

Egy hét elteltével a plakk és a baktériumok miatt leheletünk kellemetlen szagúvá válik, ráadásul a fogkő is elkezd szaporodni, amely a fogak besárgulását és a zománc sérülését is előidézheti.

Egy hónap múlva kilyukadhatnak a fogak, a lyukak pedig egyre nagyobbakká válhatnak. Az íny begyulladhat, fájdalmassá válhat és vérezhet. Ha pedig egy egész évig nem mosunk fogat, akkor megkezdődhet a fogak kihullása, és végül szervi megbetegedések is létrejöhetnek ennek következtében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.