Mentális problémákat okozhat a mobilfüggőség

Forrás: Tofros.com / Pexels -
mobilfüggés mentális betegség okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek szerint akár mentális betegséget is okozhat a mobilfüggőség.

Egyre több ember küzd nomofóbiával – írja a Bors. Ez tulajdonképpen nem más, mint a mobilfüggőség: az érintettek rettegnek attól, hogy elveszítik a mobiltelefonjukat, hogy lemerül az eszköz, vagy nem lesz térerejük. Van, akit páni félelem tölt el akkor, ha véletlenül otthon hagyja az okostelefonját.

Mondhatni, egyfajta betegségről van szó, amelyhez szorosan hozzákapcsolódik az idegesség, a szorongás. Angliában állítólag a lakosság 66 százalékát érinti a probléma.

A mobilfüggőség mentális problémákat okozhat Forrás: Tofros.com / Pexels

Szakemberek szerint azonban ezt csak akkor lehet kezelni, ha a beteg is belátja, hogy problémával küzd.

Az ilyen esetek többségében csak a környezet érzékeli a túlzásba vitt ragaszkodást a mobilhoz. Ha azonban az illető belátja, hogy ez már valódi hátrányt okoz, akkor a szemléletmód megváltoztatását célzó terápiás kezeléssel elviselhető szintre lehet csökkenteni a függőséget" – nyilatkozta a lapnak dr. Fehér Gabriella pszichológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.