A rák egy ritka fajtája eltorzította, majd megölte Tambudzai Makinzi szépségkirálynőt

operáció halál műtét rák (betegség) Tambudzai Makinzi kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tambudzai Makinzi szépségkirálynő volt, modellként dolgozott, egészen addig, amíg a rák egy ritka fajtája meg nem támadta a testét. Az arca teljesen eltorzult, egyetlen orvos vállalkozott csupán arra, hogy megműtse. Bár az operáció sikeres volt, a betegség visszatért. Tambu a róla készült dokumentumfilm elkészülte után 12 hónappal elhunyt.

"Amikor bevette a gyógyszert, amit hoztam neki a gyógyszertárból, elmúlt a fejfájása, de csak néhány órára. Akkor azt gondoltam: végre jól van. De ez csak a kezdet volt..." – idézte fel a betegség kezdeti szakaszát Tambudzai Makinzi férje. A szépségkirálynő és modell arcát a csontrák egy ritka fajtája, a kondroszarkóma támadta meg. Arca teljesen eltorzult, szemei is más helyre csúsztak, hatalmas fájdalmai voltak.

Az egygyermekes édesanya felvette a harcot a betegséggel, nem akarta a gyermekét anya nélkül hagyni – írja a Bors. 2015-ben egy londoni orvos, Ian Hutchinson ajánlotta fel a segítségét. "Évek óta ez az az operáció, amire vártam. Amióta ez az egész elkezdődött. Nem fogok meghalni, mert a kislányomnak szüksége van rám" – nyilatkozta a róla készült dokumentumfilmben Tambu. A tumor már olyannyira nyomta az agyát, hogy csupán hónapjai lettek volna hátra.

A professzor egy hatfős sebészcsapat élén műtötte meg a nőt, a 26 órás beavatkozás során egy kétkilós daganatot vettek ki. Ez a művelet sikeres volt, ám az arcrekonstrukció nem. A modell lábából és hátából operáltak ki szövetet, hogy újraépítsék az arcát.

A róla készült dokumentumfilm forgatásának befejeztekor úgy tűnt, hogy valóságos orvosi csoda az esete, ám a betegség visszatért. A nő a film elkészülte után 12 hónappal elhunyt.

Törőcsik Mari közérzetére rossz hatással van a hidegfronthttp://www.life.hu/drlife/20190515-torocsik-mari-kozerzetere-rossz-hatassal-van-a-hidegfront.htmlNem viseli jól a májusi hidegfrontot Törőcsik Mari. A Nemzet Színésze elmondta, hogyan érzi magát most. Dr. Life--Energiaitalfüggő volt a 32 éves nő, pacemakert ültettek a szívébehttp://www.life.hu/drlife/20190514-energiaital-fuggo-volt-a-32-eves-no-pacemakert-ultettek-a-szivebe.htmlNégy éven át napi hat energiaitalt ivott a 32 éves Samantha Sharpe. Valósággal függője volt a cukorban és koffeinben bővelkedő innivalónak. Ennek hatására szívproblémái lettek, pacemakert kapott, amelyet 10 évente cserélni kell. Dr. Life--Szakértők elárulták, miért ne zuhanyozz minden naphttp://www.life.hu/drlife/20190514-szakertok-elarultak-miert-ne-zuhanyozz-minden-nap.htmlSzakértők állítják, nem tesz jót, ha minden nap lezuhanyzunk. Dr. LifeOrigoÚj kullancsfaj jelent meg hazánkbanhttp://www.life.hu/drlife/20190514-uj-kullancsfaj-jelent-meg-hazankban.htmlÚj kullancsfaj jelent meg Magyarországon és egyelőre nem tudni, mennyire veszélyes az emberre. Dr. LifeOrigoRészegen kihányta garatdaganatát egy férfi, ijedtségében meg is ettehttp://www.life.hu/drlife/20190514-reszegen-kihanyta-garatdaganatat-egy-ferfi-ijedtsegeben-meg-is-ette.htmlNehéz elhinni, de egy férfi olyan hevesen öklendezett az alkoholtól, hogy kihányta a garatdaganatát. Ez annyira megijesztette, hogy megette. Dr. Life--Nyolc típusa létezik a mellbimbónakhttp://www.life.hu/drlife/20190513-nyolc-tipusu-mellbimbo-letezik.htmlSzakértők megállapították, hogy összesen nyolcféle mellbimbótípus létezik. Nézzük, melyek ezek! Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.