Bőr nélkül született egy brit csecsemő, küzdenek a megmentéséért

operáció rendellenesség Születés probléma műtét életmentés csecsemő túlélés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bőr nélkül jött a világra a koraszülött Kaiden Jake Shattock. Állapotának okát még mindig nem tudják az orvosok. Már átesett egy műtéten, és legalább négy vár még rá. 

A brit Kaiden Jake Shattock bőr nélkül jött a világra. Amikor a koraszülött csecsemőt megnézhették a 20 éves szülők, Jessica Kibbler és Jake Shattock, sokkot kaptak.

"Olyan pici volt, és úgy nézett ki, mint egy nyers húsdarab" – mesélte a fiatal édesanya, aki vesebetegséggel küzdött a terhesség alatt, ám valószínűleg nem ez lehet a kicsi állapotának oka. Sokáig nem tarthatták a kezükben a gyermeküket, ruhát sem adhattak rá, hiszen ez elviselhetetlen fájdalommal járt volna neki.

Kaiden Jake Shattock bőr nélkül született, küzd a gyógyulásért Forrás: NORTHFOTO/© Jessica Kibbler /SWNS.COM/Jessica Kibbler /Swns.Com

Kaiden most fél éves, és már átesett egy operáción. A gyomrából vettek bőrt, hogy a jobb karjára ültethessék. Legalább négy ilyen beavatkozás vár még rá. Születésekor egyedül az arcát borította bőr.

A szülők reménykednek a teljes gyógyulásban, imádják gyermeküket. "Kaidennek van a legszebb mosolya. A világot jelenti számunkra" – idézi az édesanya szavait a Daily Star.

A gyümölcslevek napi fogyasztása emelheti a korai halálozás kockázatáthttp://www.life.hu/drlife/20190528-a-gyumolcslevek-napi-fogyasztasa-emeleti-a-korai-halalozas-kockazatat.htmlA gyümölcsleveket eddig egészséges italnak tekintettük, de egy új kutatás rávilágít a káros hatásaira. Nagyon magas cukortartalmuk miatt akár a kólánál is károsabbak lehetnek. Igyunk inkább vizet. Dr. LifeThinkstockMarsi Anikó lábáról lekerült a gipsz: merevítő segíti a gyógyulásthttp://www.life.hu/drlife/20190528-marsi-aniko-labarol-lekerult-a-gipsz-merevito-segiti-a-gyogyulast.htmlCombcsonttörése után végre lekerülhetett a gipsz Marsi Anikó lábáról, de még nem gyógyult meg teljesen. Dr. Life--Így él Máté, az első gyerek, aki hazánkban esett át szívátültetésenhttp://www.life.hu/drlife/20190528-igy-el-mate-az-elso-gyerek-aki-hazankban-esett-at-szivatultetesen.htmlHosszú út vezetett idáig, de Máté végre teljes életet élhet. Ő az első gyermek, aki hazánkban esett át szívátültetésen. Dr. LifeOrigoNagy fájdalmai vannak az autóbalesetező Laár Andrásnakhttp://www.life.hu/drlife/20190527-nagy-fajdalmai-vannak-az-autobalesetezo-laar-andrasnak.htmlLaár Andrásnak továbbra is fájdalmai vannak a múlt heti autóbalesete után. Dr. Life--9 évig agytumorral élt egy magyar lányhttp://www.life.hu/drlife/20190527-9-evig-agytumorral-elt-a-magyar-lany.htmlCsaknem 9 éven keresztül élt agytumorral Kohulák Anita, mielőtt megműtötték volna. Dr. LifeOrigoVizesednek a testrészeid? Számos ok állhat a háttérbenhttp://www.life.hu/drlife/20190524-vizesedes-pms-vese-sziv-pajzsmirigy-problema-miatt-vagy-terhesseg-idejen.htmlKétféle ember van: aki könnyebben vizesedik, és aki nem. Utóbbiak nem is sejtik, hogy mekkora szerencséjük van azzal, hogy kevésbé hajlamos a szervezetük a vízvisszatartásra. A kevésbé szerencsések tudják, mennyire megkeserítheti ez a jelenség a hétköznapokat. Nézzük meg ezt a problémát közelebbről. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.