Húsz éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy kínai férfi hasüregéből

Forrás: Shutterstock -
operáció öngyilkos fogkefe öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz éve lenyelt fogkefét operáltak ki egy kínai férfi hasüregéből: a 14 centiméteres fogkefét öngyilkossági céllal nyelte le egykor. A sencseni kórház közlése szerint ez volt a legbizarrabb tárgy, amelyet valaha egy páciens belső szerveiben találtak.

Az 51 éves Li vezetéknevű pácienst június végén vették fel a kórházba, amikor hasi fájdalomra panaszkodott. A CT-vizsgálat egy tárgy jelenlétére utalt a patkóbélben. Li elmondta az orvosoknak, hogy a fogkefét 20 éve, egy öngyilkossági kísérlete alkalmával nyelte le, amikor droghasználatból következően HIV-fertőzöttként diagnosztizálták.
A sikertelen öngyilkossági kísérlet után a férfinak nem volt diszkomfortérzete. Nem foglalkozott többé a testében lévő tárggyal, ugyanis felhagyott a drogokkal, elkezdte a HIV-kezelést. Később megházasodott, két gyermeke született. A fogkefe 2014-ig nyugalomban volt a hasában, akkor azonban Li elkezdett hasi panaszoktól és epehólyag-gyulladástól szenvedni.
„A fogkefe valószínűleg sok éven át a gyomorban és a patkóbélben maradt, majd beleakadt az epevezetékbe, ami gyulladást és fájdalmakat idézett elő” – mondta Liu Csia-lin, a férfi kezelőorvosa. Liu elmondása szerint endoszkóppal távolították el a fogkefét, amelynek sörtéi már feloldódtak.

Képünk illusztráció! Forrás: Shutterstock

Elképesztő innováció: japán kutatók emberi szerveket növeszthetnek állatokbanhttp://www.life.hu/drlife/20190802-elkepeszto-innovacio-japan-kutatok-emberi-szerveket-noveszthetnek-allatokban.htmlEngedélyt kaptak a tudományos minisztérium illetékes bizottságától japán kutatók arra, hogy emberi szerveket növesszenek állatokban. Kutatásukban az emberi őssejteket állati embriókba ültetik be, amelyeket kihordanak az állatok - közölte Maeszava Ajako, a tokiói minisztérium igazgatója. Az engedély azonban csak a Tokiói Egyetem egyik kutatási projektjére vonatkozik. Dr. Life--Erre figyelj oda a nagy hőségbenhttp://www.life.hu/drlife/20190728-erre-figyelj-oda-a-nagy-hosegben.htmlA hőség megterheli a szervezetet, különösen a gyermekekét és a kismamákét, így az ő védelmükre különösen figyelni kell a nyári hónapokban – mondta Szeles Géza igazságügyi orvosszakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Dr. LifeOrigoNem kell műteni Majka hangszálaithttp://www.life.hu/drlife/20190720-nem-kell-muteni-majka-hangszalait-hangszalgyulladas.htmlAhogy megírtuk, hangszálgyulladással küzd Majka: betegsége miatt koncerteket is le kellett mondania. Arról is lehetett olvasni, műteni kell, de a zenész elmondta, erről szerencsére szó sincs. Dr. LifeOrigoRászánta magát: fogszabályzót rakatott fel Cinthya Dictatorhttp://www.life.hu/drlife/20190718-raszanta-magat-fogszabalyozot-rakat-fel-cinthya-dictator.htmlBár sokat csúfolták a fogai miatt, csak most, 29 évesen döntött úgy Cinthya Dictator, hogy fogaszabályzót készíttett magának. Állítja: egyáltalán nem kellemetlen viselet, ráadásul így megszabadulhat a komplexusaitól is. Dr. LifeOrigoGyorsabban romlik a nem dolgozó nők memóriájahttp://www.life.hu/drlife/20190719-gyorsabban-romlik-a-nemdolgozo-nok-memoriaja-kutatas.htmlA fiatalabb korukban a munkaerőpiacon fizetett állásban dolgozó nők emlékezete idősebb korukban lassabban hanyatlik egy új amerikai kutatás szerint. Dr. Life--Hazatérhet a kórházból Sas Józsefhttp://www.life.hu/drlife/20190716-hazaterhet-a-korhazbol-sas-jozsef-szinmuvesz-humorista.htmlSas József barátja, Heller Tamás elárulta, az agyvérzésen átesett színművész a héten elhagyhatja a kórházat, és hazatérhet pesthidegkúti otthonába. Dr. LifeMTI/Kollányi Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.