A nagy időbeosztás-teszt: így teljesítettek a magyarok

Forrás: Thinkstock -
Ébredj velünk! határidő időbeosztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Határidők, állandó időzavar vagy nyugodt reggelek - az elmúlt egy hónapban arra voltunk kíváncsiak, hogyan osztják be az idejüket a magyarok. Érdekes eredmények születtek - meg is mutatjuk őket! 

Népszerű a fontossági sorrend

A közel nyolcezer elemzett válaszadó közül a legtöbben úgy érzik, képesek fontossági sorrendbe állítani a feladataikat, ha azok túl nehezek. A listakészítés azonban nem népszerű: a válaszadók nem készítenek listát a feladataikról, és kevesen tartják magukat szigorú időbeosztáshoz. Ritkaság az is, hogy az emberek külön időt szánnának az időbeosztás megtervezésére. Sokan vannak viszont, akik a legnehezebb feladattal kezdik a munkát és a legtöbben jól el tudják különíteni a fontos és a kevéssé fontos dolgokat.

Forrás: Thinkstock

A nők gyengébben teljesítenek?

A válaszok alapján kiderült, hogy kevesebb nő tudja beosztani úgy az idejét, hogy mindenre jusson, és úgy tűnik, a nők elégedetlenebbekaz időbeosztásukkal, mint a férfiak. A nők nagyobb része vallja magáról, hogy túl sok feladatot tervez egy napra, kevesebb időt hagy egy-egy feladatra és kevésbé szisztematikus az idő megtervezésével kapcsolatban, mint a férfiak.

Fontos az életkor is

Az életkor előrehaladtával jobban gazdálkodnak az idővel az emberek: kevesebbet halogatnak, előre átgondolják a teendőiket és elégedettebbek az időbeosztásukkal. Érdekesség azonban, hogy a budapestiek többet használják a to do-listákat és több időt szánnak a tervezésre, mint a vidékiek, mégis több problémájuk van a halogatással.

Forrás: Thinkstock

A halogatás bajnokai

A legtöbbet a diákok halogatnak, és kiderült az is, hogy ők a legelégedetlenebbek az időbeosztásukkal. A legsikeresebb időbeosztásra a teszt szerint a nyugdíjasok képesek, őket követik az ingatlannal, programozással, projektmenedzsmenttel, marketinggel foglalkozó személyek. A lista végére kerültek a mezőgazdaságban dolgozók, a háztartásbeliek, a diákok és hallgatók, illetve a munkanélküliek.

Jó, ha tudod

A felmérésben magasan felülreprezentáltak voltak a nők, illetve a 18-29 éves korosztály.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.