80 éves test rabságában él a 8 éves kislány - döbbenetes fotó

öregedés genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ashanti Smith egy különleges genetikai betegséggel, a Hutchinson-Gilford progeria szindrómával született, ami azt jelenti, hogy nyolcéves létére egy nyolcvanéves ember testében él. Orvosai szerint a kislánynak csak néhány éve van hátra - írta meg a Bors.

Ashanti látszólag egészséges kisbabaként jött a világra, ám első születésnapja előtt nem sokkal kiderült, hogy egy nagyon ritka genetikai elváltozással született, amely nyolcmillió emberből mindössze egyet érint.


A betegek többsége már a tizenöt éves kort sem éri meg, ugyanis testük csaknem tízszer gyorsabban öregszik, érrendszerük és szívük pedig nem bírja tovább a terhelést. Ashanti szervezete emiatt nyolcéves kora ellenére egy nyolcvanéves emberéhez hasonlít. Ashantinak nincsenek barátai, a gyerekek félnek tőle, egyedül csak ötéves húga, Brandilouise játszik vele.

"Ashanti nagyon vékony, gyenge, tolókocsiba kényszerül és fájdalmai vannak, mint egy idős, beteg embernek. Évente kétszer járunk kezelésekre Franciaországba. Ashanti ennek ellenére nagyon vidám, életteli gyermek, lélekben csak egy kislány, de a teste mást mutat" - olvashatjuk a Borsban Ashanti huszonöt éves édesanyjának nyilatkozatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.