szalmonella csókolózás egészség béka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legkétségbeesettebb romantikusokat is óva intik az amerikai szakemberek attól, hogy megcsókoljanak egy békát: királyfivá válás helyett ugyanis a kétéltűek veszélyes betegségekkel fertőzhetnek, de akár maguk is elpusztulhatnak az emberi érintéstől.

Április a békák hónapja az Egyesült Államokban, ezért az amerikai szakemberek ismételten felhívják a figyelmet arra, hogy a békák betegségeket, például szalmonellát is terjeszthetnek.

A találkozás azonban a békák számára is veszélyes lehet, az emberi kézen ugyanis olyan természetes olajak és sók találhatók, amelyek irritálhatják a béka bőrét. Ezért ha száraz kézzel nyúl hozzájuk az ember, akár a halálukat is okozhatja - mondja Devin Edmonds, aki a kétéltűekről írt az állattartóknak szóló kézikönyvet.

Thinkstock
Thinkstock



A márciusban megjelent Frogs and Toads (Békák és varangyok) című kötet szerzője szerint ezek az állatok ugyanakkor nagyszerű házikedvencek lehetnek. Bár természetesen nem lehet őket a kutyához vagy a macskához hasonlítani, egy olyan világba nyújthatnak bepillantást, amely általában rejtve marad az ember elől. Ráadásul számos rendkívül színes faj létezik, így látvány szempontjából abszolút felvehetik a versenyt például a trópusi halakkal.

Bár a természetben a békák ritkán élnek pár évnél tovább, fogságban akár évtizedekig is elélhetnek - adja tudtul Edmonds.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiW-en és a Facebookon is!



Öngyilkosságot kísérelt meg Győzikehttp://www.life.hu/gyogyulj/20110420-gyozike-ongyilkos-akart-lenni.htmlMitől lesz finomabb íze a férfinak?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110419-mitol-lesz-finomabb-ize-a-ferfinak.htmlKétszer volt agyvérzése - most halálfélelemben él Kozsóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110419-ketszer-volt-agyverzese-most-halalfelelemben-el-kozso.htmlAz evolúciós fejlődés új állomása? A szorongás előnyeihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110415-szocialis-szorongas.html78-as lábon jár az óriás nő - videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110415-78as-labon-jar-az-orias-no-video.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.