tesztoszteron szexuális vágy Hugh Hefner Crystal Harris libidó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyuszis magazin atyja, Hugh Hefner, habár már 85 éves, még mindig csodaszép fiatal lányokkal él együtt. De vajon mi lehet a titka? Mr. Hefner ugyanis azt állítja, a libidója még mindig a régi.

Végre a tudósok is felfedezték, amit Hugh Hefner már régóta tudott: az öregedés nem csökkenti a szexuális képességet. A kutatók szerint a szexuális vágy az öregedéssel nem feltétlenül csökken, pontosabban, inkább az általános egészségi állapottal van összefüggésben, mintsem az évekkel. Erre a legjobb példa Mr. Hefner, aki most készül elvenni a csodaszép, 24 éves barátnőjét, Crystal Harrist. "Ha egészséges vagy, a korod csak egy szám" - mondta Hugh Hefner.

Fórum: Kiért hagytál el?



Forrás: AFP
Forrás: AFP



Az alváshiány is befolyásolja a tesztoszteronszintet

A kutatók eddig úgy gondolták, hogy a kor előrehaladtával csökken a férfiak tesztoszteronszintje, ami mérsékelt nemi vágyat eredményez. Most azonban a Sydney Egyetem legújabb tanulmányából kiderült, hogy sokkal inkább az általános egészségi állapot befolyásolja a tesztoszteron termelődését. Vagyis, ha valaki egészséges, öregen is képes lehet a nemi életre. Ezzel párhuzamosan pedig az is igaz, ha valakinél már fiatalon csökken a szexuális vágy, valószínűleg az egészségével is probléma lehet. A kutatók 325 negyvenéves férfi tesztoszteronszintjét vizsgálták és az eredmények meglepőek voltak. "Arra számítottunk, hogy a kor negatívan hat a tesztoszteronszintre, ezért nagyon meglepődtünk az eredményeken" - ismertette a kutatás eredményeit annak vezetője, David Handelsman. "Azoknál az idős férfiaknál, akiknél csökkent tesztoszteronszintet mutattak ki a vizsgálatok, többnyire olyan egyéb betegségektől is szenvedtek, mint például az elhízás vagy a szívbetegség."

Eközben a Chicagói Egyetem kutatói azt is felfedezték, hogy az alváshiány is negatív hatással van a férfi nemi vágyra. Kiderült ugyanis, hogy azoknál a férfiaknál, akik több mint egy hétig napi 5 óránál kevesebbet aludtak, akár 15 százalékkal alacsonyabb tesztoszteronszintet mértek.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.