hypertrichosis szőr személyi igazolvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legszőrösebb kislánya végre megkapta élete első személyi igazolványát.

Egy ritka kromoszóma-rendellenesség következtében a - hypertrichosis - a 11 éves Supattra Sasuphan arcát és testét sűrű, extrém mennyiségű szőr borítja. A kislány azonban ahelyett, hogy elbujdosott volna, a világ előtt büszkén vállalta másságát, és nemrég a Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legszőrösebb embere.

Northfoto
Northfoto


Érdekes módon azóta osztálytársai már nem csúfolják, sőt, rendkívül népszerűvé vált. A "farkas kislány"-ra keresztelt lány rokonai is ugyanebben a rendellenességben szenvednek, és többnyire ők is hasonlóan szőrösek. Supatra a napokban megkapta élete első személyi igazolványát, amit most büszkén mutogat mindenkinek.

A lézeres kezelés sem segített

Az orvosok ugyan megpróbáltak lézeres kezeléssel segíteni Supatrának, de a szőrszálak mindig visszanőttek. "Már nagyon hozzászoktam, hogy ilyen vagyok, nem is érzem, hogy a szőr beborítja az arcomat, egyedül akkor zavaró, ha nagyon megnő, mert akkor nem látok rendesen" - magyarázta.

Supatra bár boldog, de reméli, hogy egy napon lesz gyógymód a betegségére. A kislány egyébként pontosan olyan életet él, mint a többi vele egykorú: szeret úszni, táncolni és a barátaival játszani. Bár az utcán még mindig megfordulnak utána az emberek, szeretne teljesen normális életet élni, és úgy gondolja, hogy az állapota semmiben sem akadályozza majd meg. "Szeretem a matekot, ezért akár segíthetek tanulni a fiatalabb gyerekeknek, később pedig orvos szeretnék lenni" - tette hozzá a kislány.

Tipp! Vérpezsdítő fotók! Alig takarja valami a TV2 dögös szépségeit! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.