Fogászati beavatkozás súlyosbíthatta Peter Falk gyógyíthatatlan betegségét

halál Alzheimer-kór Peter Falk fogászati kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes részletek derültek ki a nemrég elhunyt Peter Falk betegségéről: a híres detektívet alakító színész habár köztudottan Alzheimer-kórban szenvedett, a kezelőorvosa csak most beszélt arról, hogy az állapotát valószínűleg egy korábbi fogászati beavatkozás súlyosbította igazán.

Az egész filmvilágot megrendítette Peter Falk, a mára már csak Columbóként emlegetett színész halála. Falk már évek óta Alzheimer-kórban szenvedett, állapota azonban csak pár éve kezdett el olyan súlyosan romlani, hogy a családja szerint már a leghíresebb szerepére sem emlékezett - értesült a MailOnline magazin. Mindez azért is különös, mert a színész 2007-ben még olyannyira ép volt szellemileg, hogy dolgozzon. Kezelőorvosa szerint azonban pár hét alatt, hirtelen nagyon rossz állapotba került, amit különös módon egy fogászati beavatkozás előzött meg.

AFP
AFP


A Southampton Egyetem legújabb kutatása pedig pontosan arra világít rá, hogy az ilyen beavatkozások, gyulladások valóban súlyosbíthatják az Alzheimer-kórosok állapotát. A betegek agya ugyanis abnormálisan érzékennyé válik a gyulladást okozó fehérjékre, amiket a szervezet a felépülés során termel, ezzel súlyosbítva magát a kórt. "Ezért lehetséges, hogy ami az egészséges emberek esetében egyébként normális regenerálódási folyamatként működik, az korai Alzheimer-kórosok esetében felgyorsítja az agysejtek pusztulását" - magyarázta Clive Holmes, a kutatás vezetője.

A kutatók továbbá úgy vélik, hogy ez a felfedezés - és Peter Falk halála - a jövőben segít, hogy elkerüljék a hasonló eseteket. "Természetesen nem állíthatjuk teljes bizonyossággal, hogy Peter Falkkal is ez történt, ugyanakkor felfedeztünk egy olyan fehérjecsoportot, amely felgyorsítja az Alzheimer-kór lezajlását" - tette hozzá a szakértő. A feltételezéssel a színész kezelőorvosa is egyetért. Szerinte a 2007-es hirtelen állapotromlás valóban összefüggésben lehet a fogászati beavatkozással, vagy magával az altatással.

Tipp! Megdöbbentő világok! Nézd meg képgalériánkat!



Gyászol a filmvilág! Elhunyt mindenki kedvenc detektíve, Columbo!http://www.life.hu/gyogyulj/20110624-gyaszol-a-filmvilag-elhunyt-mindenki-kedvenc-detektive-columbo.htmlJennifer Lopez szakítása után a munkába menekülhttp://www.life.hu/legykepben/20110720-jennifer-lopez-szakitasa-utan-a-munkaba-menekul.htmlFluor Tomi és SP együtt állatkodnakhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110720-itt-az-uj-extrem-orulet-az-owlingolas-fluor-tomi-ugral.htmlMarilyn Monroe lázban ég Chicagohttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110720-nyolc-meteres-marilyn-monroeszobor-az-uj-latvanyossag-chicago-egyik-teren.htmlMolett hölgyek hódítanak a kifutónhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110719-molett-holgyek-a-sao-pauloi-kifuton.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.