A Jóban Rosszban három sztárja, Mihályfi Balázs, Baronits Gábor és Bodor Géza, valamint a Megasztárban feltűnt Nagy Adri énekesnő és Köböl Anita műsorvezető a budapesti Dunakorzón megdöbbentette a járókelőket: szájukba vették az ecsetet és pingálni kezdtek.


Szeptember elején Újrafestett valóság címmel nyílik rendhagyó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában, ahol ép és mozgássérült művészek közösen mutathatják meg alkotásaikat. Hírességek próbálhatták ki, milyen szájjal festeni, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a fogyatékos emberek sokszor abban rendkívül ügyesek, ami az épeknek alig-alig megy.

VIDEOLIFE: Baronits Gábor szája nem fáradt el, bevallása szerint hozzá van szokva a kihívásokhoz...

"Ránézésre nem tűnik nehéznek a szájjal festés, azonban amikor a vászon elé kellett ülnöm egy ecsettel a fogaim között, azt sem tudtam, mihez kezdjek" - mesélte lelkesen Mihályfi Balázs, a Jóban Rosszban Konrád doktora: "Mivel még sosem próbáltam hasonlót, a legegyszerűbb figurával próbálkoztam, így készült el a pálcikaember. Mivel a színművészeti előtt a Műszaki Egyetemre jártam, van némi érzékem a rajzoláshoz, de ez teljesen más volt. Sokkal nehezebb szájjal festeni, több odafigyelést igényel, és persze rengeteg gyakorlás kellene ahhoz, hogy komoly festmények születhessenek" - tette hozzá a színész, akit a kislánya is elkísért az eseményre. Számára apukája festménye volt a legszebb.

A Jóban Rosszban férfiszereplői bebizonyították, hogy nemcsak a kamerák előtt tehetségesek, de a festéshez is van érzékük: Baronits Gábor autórajongó lévén egy csodajárgányt varázsolt a vászonra, Bodor Géza pedig a Lánchidat nézte ki modelljének: "Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű szájjal festeni, bár belegondoltam, mennyi mindent csinál egy ember a szájával, ilyen precíz mozdulatokra nem sűrűn van szükség a mindennapokban. Először csak két egyenes vonalat sikerült festenem, de rájöttem a technikájára, ráadásul egy jó modellt is találtam magamnak, így készült el a Lánchíd nem teljesen élethű mása. Nálunk a festészethez való érzék inkább a lányomnak jutott: már most ügyesen fest, ezért járunk el kiállításokra is" - mesélte mosolyogva Bodor Géza.

A gyengébbik nem is megmutatta, hogy tehetséges a szájjal festésben: Nagy Adri, a Megasztár énekesnője egy virágot festett, Köböl Anita, a TV2 műsorvezetője pedig egy igazi nyári képpel rukkolt elő: "Azt javasolták, hogy először csak egy egyenes vonalat húzzak - ez lett végül a hajó árboca. Nagyon nehéz volt így festeni, főleg az apróbb vonalakat elkészíteni, mert mindenáron segíteni akartam a kezemmel. Végül sikerült egy vitorlást kihoznom a kezdeti káoszból. Már korábban is érdekelt, hogy vajon a szájjal festett képek hogyan készülnek, ugyanis gyerekkoromban elvégeztem egy festőtanfolyamot, így van némi fogalmam a folyamatról. Érdekes volt belekóstolni a fogyatékos művészek életébe - minden elismerésem az övék, hogy ilyen csodálatos képeket tudnak létrehozni" - árulta el Köböl Anita.Lábbal fest és perzsaszőnyegeket készít egy karok nélkül született nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110208-labbal-fest-es-perzsaszonyegeket-keszit-egy-karok-nelkul-szuletett-no.html Hajfestés a terhesség alatt - Igen vagy nem?http://www.life.hu/szepulj/haj/20120806-hajfestes-a-terhesseg-alatt-a-fodrasz-velemenye-es-a-kismamak.html Rózsaszínűre festette kiskutyája szőrét Emma Watsonhttp://www.life.hu/hazitunder/20120626-rozsaszinure-festette-kiskutyaja-szoret-emma-watson.html Ez lenne a trend? Botrányosan festett Michelle Harperhttp://www.life.hu/legytrendi/20120606-ez-lenne-a-trend-botranyosan-festett-michelle-harper.html Rózsaszínűre festette a haját Nicole Richiehttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20120607-rozsaszinure-festette-a-hajat-nicole-richie.html Nem korai még? Mindössze 8 éves, de már festi a haját a sztárcsemetehttp://www.life.hu/anyaskodj/20120522-nem-korai-meg-mindossze-het-eves-de-mar-festi-a.html