A most kétéves Olivia egy olyan ritka szindrómával született, melynek következtében a nyelve jóval gyorsabb ütemben fejlődik, mint a teste többi része. A betegség miatt Olivia sem enni, sem beszélni nem tudott megtanulni, sőt még a légzéshez is gégemetszésre volt szüksége.

Olivia Gillies kis híján megfulladt születése után, mivel a túlságosan nagyra nőtt nyelve teljesen elzárta a légutakat. A rendellenesség miatt Olivia nem tudott megtanulni beszélni, mosolyogni és enni, ráadásul úgy nézett ki, mintha mindig kidugná a nyelvét. De egy három lépcsőből álló helyreállító operációsorozatnak köszönhetően sikerült az úgynevezett Beckwith-Wiedemann-szindrómát ellenőrzés alá vonni. Az orvosok még a terhesség ideje alatt, egy 4D-s ultrahang-felvételen figyeltek fel a rendellenesen növekvő nyelvre.

Forrás: Thinkstock
Illusztráció

"Nagyon megrémültünk, mikor az ultrahangos vizsgálaton közölték velünk, hogy a kislányunk nyelve körülbelül háromszor nagyobb az átlagosnál, ráadásul a növekedési folyamat várhatóan nem is fog lassulni" - emlékezett vissza a Hertfordshire-ben élő 27 éves Emma Gillies, Olivia édesanyja.

A terhesség 38. hetében, 2010. március 8-án Emmán sürgősségi császármetszést hajtottak végre. "Mikor a sürgősségi osztályról visszahozták a kislányomat és először a kezembe vettem, láttam, hogy milyen hatalmas a nyelve, de akkor is a legszebbnek láttam a világon" - mondta Emma. A kislányt infúzióval táplálták és 6 hétig kellett a kórházban maradnia. A 12. héten egy orvosi vizsgálat során megállapították, hogy Oliviának légzési nehézségei vannak, ezért az orvosok sürgősségi gégemetszést hajtottak végre a kislányon.

2011 márciusában végezték el Olivia nyelvén a harmadik műtétet, melynek köszönhetően valószínűleg sikerült megállítani az abnormális növekedési folyamatot. A műtét után a kislány életében először képes volt mosolyogni, szerencsére egyre ügyesebben eszik, és már beszélni is tanul.

Mutasd a nyelved, megmondjuk, rákos vagy-ehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110926-mutasd-a-nyelved-megmondjuk-rakos-vagye.html "Kislányok, ne menjetek modellnek!" - Cameron Russell szerint nem éri meghttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20121214-cameron-russell-modell-nem-ajanlja-a-modellkarriert-es-a-kifutot.html Fiús kislányból dögös nő lett Bmucihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121203-fogyokuras-sikertortenet-muci-szenhidratcsokkentett-dietaval-fogyott-le-8-kilot.html 14 éven aluli kislányok százai állnak sorba szebb hüvelyérthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121203-tobb-szaz-14-even-aluli-lany-vegeztet-huvelyplasztikat-nagybritanniaban.html 6 évesen egy világhírű márka arca lett Anna Nicole Smith kislánya - Szebb, mint az anyukájahttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20121129-anna-nicole-smith-kislanya-mindossze-6-evesen-mar-a-vilaghiru.html Ugyanolyan gyönyörű Jessica Alba kislánya, mint a színésznőhttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20121128-jessica-alba-kislanya-anyukajatol-orokolte-a-szepseget.html 9 évesen már cigizett - Egy kislány, aki dühös a világrahttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20121127-9-evesen-mar-cigizett-kitty-tobbszor-is-megszokott-otthonrol.html Kar nőtt a háta közepére egy 11 éves kislánynakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121120-egy-emberi-mellkas-es-egy-ket-ujjban-vegzodo-kar-fejlodott.html Robbie Williams csalódott: kisfiút akart, nem kislánythttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20121107-robbie-williams-csalodott-mikor-megszuletett-a-kislanya-fiut-szeretett.html