"Kislányok, ne menjetek modellnek!" - A szupermodell szerint nem éri meg

modell kifutó kislány manöken karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már lassan 10 éve modellkedik, most mégis megpróbált hatni minden kicsi önjelölt manökenre Cameron Russell: hiába a sok pénz és a szép ruhák, nem olyan biztos, hogy megéri.

Rengeteg kislány játszik el a gondolattal, milyen lenne Kate Mossként pózolni gyönyörű dizájnerholmikban, miközben mindenki rájuk figyel. Cameron Russell szerint azonban nem olyan biztos, hogy megéri a csillogás, a vele járó utazások és pénz. A modell, aki végiglejtett már a Chanel kifutóján és pózolt a híres-hírhedt Vogue címlapján, őszintén mesélt az Egyesült Államokban megrendezett TEDxMidAtlantic konferenciáján a szakma nehézségeiről és az őt ért megpróbáltatásokról is.

"Amikor fiatal lányok kérdezik tőlem, hogy lehetnek-e modellek, ha nagyok lesznek, először mindig azt válaszolom: nem tudom. De legszívesebben megkérdezném tőlük, hogy miért akarnak modellek lenni. Miért pont modellek akarnak lenni, amikor bármi, de bármi más lehetne belőlük?"

A 25 éves modell szerint ezek a lányok nem látnak bele a szakmába, így nem tudhatják, milyen árnyoldalai vannak a manökenkedésnek. "Aki azt mondja, modell akar lenni, ha felnő, az olyan, mintha azt mondaná, meg akarja nyerni a lottóötöst. Nem ő dönt, ettől félelmetes és kiszámíthatatlan, erre nem lehet egy egész karriert alapozni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.