Megható videó: először kommunikál a 15 éves siket fiú

Forrás: Youtube -
jelnyelv kommunikáció siket beszélgetés tanfolyam Uganda kifejezés Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Patrick siketen született a kelet-afrikai Ugandában és sosem tanult jelnyelvet. Hála egy nonprofit szervezetnek, 15 és hallgatás után először tudott kommunikálni másokkal.

Patrick Otema Uganda egyik elzárt részén született – siketen. A most 15 éves fiúnak egész életében nem volt lehetősége beszélgetnie: édesapja egyszerű utasításait megértette, gondolatait, ötleteit azonban nem tudta kifejezni sehogyan sem.

Forrás: Youtube

A környéken ugyanis egyetlen hallássérülteket oktató intézmény sem működött, ahol elsajátíthatta volna a jelnyelvet. Egészen mostanáig. Hála egy nonprofit szervezetnek, Patrick is ott lehetett az elsők között, akik részt vehettek a környék első jelnyelves óráján. Már az első óra után rengeteg új ismerettel gazdagodott, és 15 év hallgatás után végre a fiatal fiú először ki tudta fejezni magát.

Patrick nem mindennapi élményét az alábbi videóban rögzítették:

Így élvezi a focimeccset a vak és siket brazil gyerekhttp://www.life.hu/news/20140623-igy-elvezi-a-focimeccset-a-vak-es-siket-gyerek.htmlEgy ötletes és találékony jelnyelvi tolmács segített Carlosnak végigszurkolni a brazil-horvát mérkőzést.NewsOrigoHallhatna, de nem akar Weisz Fannihttp://www.life.hu/drlife/20141030-weisz-fanni-siket-szepsegkiralyno-nem-hasznal-hallokeszuleket.htmlFanni még alig volt hétéves, amikor az orvosai azt javasolták a családjának, hogy próbáljanak meg egy olyan implantátumot, amellyel hallhat. Bár azt nagyon élvezte, amikor először hallotta édesanyja hangját, de később mégis az örök csend világa mellett döntött. Dr. Life--Nemzetközi díjat kapott a magyar jelnyelvi szótár!http://www.life.hu/drlife/20110704-gyogyulas-jelnyelv-hallatlan-magyar-elismeres-a-wsa-versenyen.htmlA magyar jelnyelvet népszerűsítő weboldal elnyerte a világ legjobb digitális tartalmainak járó díjat e-Befogadás kategóriában a World Summit Award (WSA) versenyen.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.