Kórházban kénytelen karácsonyozni Buzánszky Jenő

Fotó: Mudra László -
karácsony műtét Buzánszky Jenő stabilizálás kórház Esztergom Aranycsapat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stabilizálódott Buzánszky Jenő állapota, akit december 12-e óta az esztergomi kórházban ápolnak. Ezzel együtt várhatóan az ünnepeket is a klinikán tölti.

Fia, Ifj. Buzánszky Jenő hétfőn arról számolt be a FourFourTwo.hu-nak, hogy édesapja percekre magához tér, és ilyenkor kommunikál is a szeretteivel, bár a beszéd egyelőre nagyon nehezére esik. Hozzátette: mesterséges táplálásra szorul, de az orvosok szerint stabilizálódott az állapota - tudósít az MTI.

Fotó: Mudra László

Az Aranycsapat legendás labdarúgóját az elmúlt napokban kétszer is megoperálták, az állapota sokáig kritikus volt.

A 89 éves Buzánszky Jenő az Aranycsapat alapembere volt, így játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, amelyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.