járvány Hollandia Magyaroroszág védekezés ÁNTSZ beteg Európa influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európában még kevés az influenzás beteg, de Hollandiában már kiterjedt járvány van – közölte az ÁNTSZ.

Hogyan készülj az influenzára?

1. Fontos, hogy kezünk-lábunk ne fázzon, mert a test perifériáiról indul a kihűlés.
2. Legfontosabb a torok, orr- és arcüregek melegen tartása. Sál, sapka a hidegben kötelező!
3. Óvjuk a vesénket is: tartsuk melegen és szárazon!
További hasznos tippeket ITTtalálsz!

Az ÁNTSZ közlése szerint egyre több ország számol be arról, hogy a betegektől levett légúti mintákból kimutatták az influenza vírusát. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) adatai alapján mostanáig földrajzilag kiterjedt influenzajárványt még csak Hollandiából jeleztek. Anglia közepes influenzaaktivitásról adott jelentést, több más európai országban - köztük Magyarországon is - elszórtan jelentkező megbetegedéseket regisztráltak – tudósít az MTI.

Forrás: Thinkstock

Magyarországon az 51. héten csaknem 9 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az Országos Epidemiológiai Központ Légúti Vírus Osztályára beküldött mintákból eddig egy betegnél mutatták ki az influenza B vírust.

Január és február az influenza időszaka. íme, néhány étel és innivaló, amelyek gyorsítják a gyógyulást! Kattints IDEa cikkünkért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.