Kórházba kellett szállítani a Miss World Hungary szépségverseny egyik jelöltjét. A 20 éves Kenyeres Anna az életét kockáztatta.

Anna nem mert szólni a szervezőknek, hogy napok óta nincs jól, mert attól félt, hogy ezzel veszni hagyja élete nagy lehetőségét. Amikor Sarka Kata tudomására jutott, hogy Anna rosszul van, úgy döntött, hogy kórházba kell szállítani a szépséget. Ez volt a fiatal lány szerencséje, ugyanis tragédia is történhetett volna.

"Aznap reggel iszonyú görcsökre ébredtem, akkora volt a fájdalmam, hogy tudtam, ezt már nem tarthatom tovább titokban" - mondta Anna a Blikknek. "Egy hajszálon múlt, hogy bélcsavarodást kapjak, vagy bélelzáródásom legyen, ami vérmérgezéshez, sőt akár halálhoz vezethetett volna, vagyis nem túlzás: életveszélyes volt a helyzet, és ha akár csak egy órával később kerülök kórházba, életmentő műtétre lett volna szükségem."

Forrás: Facebook/Kata Sarka

Saját felelősségére kiengedték a kórházból, visszatérhetett a felkészítőtáborba. 

"Anna betegsége nagyon-nagyon súlyos volt, mindenki nagyon megijedt" – fogalmazott Sarka Kata, a Miss World Hungary versenyigazgatója. "Rögtön kórházba szállíttattuk, és reménykedtünk benne, hogy nem késtünk el ezzel, vagyis nem kell megműteni. Egy darabig ugyanis ez a lehetőség is fennállt. Rengeteg gyógyszert kapott, hiszen addigra már komoly fájdalmakkal küzdött, és láza is volt. Anna nagyon erős lány, és hatalmas benne a küzdeni akarás, ezért visszatért a táborba. Ennek ellenére komolyan vesszük a helyzetet, figyelünk rá nagyon."

A napilap megkérdezte Kenyeres Anna orvosát is, aki elárulta, mivel küzdött a lány: 

"A hölgynek, amikor vizsgálatra hozzám került, már nyolc napja széklethiánya volt, és egyre erősödő hasi görcsökkel küzdött. Anna tünetei részleges bélelhaláshoz vezethettek volna, ilyenkor azonnali műtétre van szükség. Szerencsére az utolsó pillanatban kórházba került, és gyógyszeres kezeléssel enyhítettünk az állapotán."