Emma 15 éves korától szenvedett gyomorproblémáktól. Életét olyannyira megkeserítette a folyamatos szellentés, hogy inkább úgy döntött, a randizással is felhagy és egyedül éli le az életét.

A most 30 éves Emma a The Sunnak mesélt megpróbáltatásairól. Mint mondja, tinédzserkora óta minden egyes étkezés után elkezdett puffadni és szellentenie kellett, ezért bárhol is volt, villámgyorsan mosdót kellett keresnie, hogy kicsit könnyítsen magán.

A legnagyobb félelmem az volt, hogy a tömegben egyszer majd nem tudom visszatartani... Egy ideig próbáltam alul rétegesen öltözködni, hogy valamennyire magában tartsa a kellemetlen szagot. Azt viszont nem tehettem, hogy bárhol vagyok, kigombolom a nadrágomat.”

Az orvosok először arra gyanakodtak, hogy lisztérzékenység okozza a problémát, de a teszt negatív eredményt hozott. Ezután arra kérték Emmát, bizonyos ételek fogyasztásával hagyjon fel, hátha az használ. A tejtermékek elkerülése nem segített, és glutén nélkül is csak kicsit javult a helyzet.

Hamarosan pedig azt is kiderült, hogy a stressz negatívan hat az emésztésére. Miután szakított gyermeke édesapjával, a helyzet rosszabbodott.

A puffadás a társasági életünket is tönkretehetiForrás: Thinkstock

Pont ez volt az az időszak, amikor a barátaimmal kellett volna lennem, de nem tehettem. Randizni sem mertem, mert féltem, hogy a találkozás egy katasztrófa lesz. Olyan érzés ez, mintha egy hatalmas lufi lenne a hasamban, ami nem tud kiszabadulni onnan.”

Amikor már teljesen reménytelennek érezte a helyzetét, kipróbált egy olyan emésztésjavító étrendkiegészítőt, amely kollagént, gyömbért, Aloe verát, borsmentát és C-vitamint tartalmaz. Ezután kezdett el javulást érezni.

Először azt hittem, ez csak a véletlen műve, de amikor egy időre abbahagytam a szedését, a tünetek újra jelentkeztek. Egy szakember ezután elmagyarázta nekem, hogy a gyömbér segíti az élelmiszerek lebontását és ellazítja a has izmait. Ezután végre újra ki mertem mozdulni és elkezdtem társasági életet élni. Szerencsére azóta megtaláltam életem párját, most már azt vehetek fel, amit akarok és élvezem az ételeket.”