Pataki Zita férjével együtt még utoljára belefogtak egy lombikprogramba, amelyről vlogot is készítettek. Még csak a kivizsgálásoknál tartanak, de máris akadt egy probléma.

Pataki Zita és párja belefogtak a kilencedik és utolsó lombikprogramjukba. Ugyan csak 2-3 százalék az esélye a sikeres beültetésnek, az időjós és párja bizakodva indultak neki az újabb próbálkozásuknak, de máris problémát találtak.

Pataki Zita méhében cisztát találtakFotó: Rácz Tomi

„Van egy olyan meg nem repedt tüsző a bal oldalon, ami nem jó. Pont az ilyet kell kiszűrni. Úgy látszik, nem zajlott le az ovuláció, remélem, le fog, de jelen pillanatban nem tartunk ott, hogy a stimulációt el lehessen indítani" – mondta az orvos a vizsgálat során Zitának. „Ahogy az orvosom mondta, új forgatókönyvet kell írni. Pont a beavatkozás előtt derült ki, hogy van egy huszonkét milliméteres ciszta a bal petefészekben. Tíz napon át gyógyszert kell szednem, progeszteronkészítményt, hogy eltávozzon, addig nem lehet elkezdeni a lombikot. Az egész eljárásra ez jellemző, hogy sosem tudhatod, mikor mi jön közbe" – árulta el a Borsnak Zita.