Nagy-Britanniában fertőz a Candida auris gomba, nyolcan meghaltak

halál Candida auris gombás fertőzés Nagy-Britannia hőmérő kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy-Britannia 25 kórházában fedezték fel a Candida auris nevű, Japánból származó gombás fertőzést. Nyolc ember életét veszítette. 

A Candida auris nevű, Japánból származó gombás fertőzés bukkant fel Nagy-Britannia 25 kórházában. A jelentések szerint nyolcan meghaltak, ám a fertőzés nem a halál fő okaként jelenik meg, hiszen már mindannyian nagyon betegek voltak.

Lázmérővel is terjedhetett a fertőzés Forrás: Shutterstock

A Mirror cikke szerint a fertőzés gyorsan terjed a szervezetben, vérmérgezést okozva. Az az információ nem ismert, hogy melyik kórházakban haltak meg a betegek.

Az Oxfordi Egyetem kutatói korábban megállapították, hogy a fertőzés akár a kórházakban használt lázmérőkön keresztül is terjedhet, amelyeket a hónaljukba helyeznek a betegek.

Így él Kendra és Maliyah Herrin, a szétválasztott sziámi ikerpárhttp://www.life.hu/drlife/20190429-igy-el-kendra-es-maliyah-herrin-a-szetvalasztott-sziami-ikerpar.htmlEgy test, két személyiség: Kendra és Maliyah 4 éves korukig éltek "összezárva", és nem is lehetnének hálásabbak azért, hogy szüleik a szétválasztás mellett döntöttek. Így élnek teljes életet. Dr. LifeOrigoKiújult a rák Ujlaki Dénesnél: a színész küzd a betegség ellenhttp://www.life.hu/drlife/20190429-kiujult-a-rak-ujalki-denesnel-a-szinesz-kuzd-a-betegseg-ellen.htmlEgyszer már legyőzte Ujlaki Dénes a gyilkos kórt, vagyis a rákot, de sajnos a betegség visszatért. A színész tovább küzd, és tovább dolgozik. Dr. LifeKomoly betegséget okozhat, ha vizes hajjal fekszel az ágybahttp://www.life.hu/drlife/20190428-komoly-betegseget-okozhat-ha-vizes-hajjal-fekszel-az-agyba.htmlHajmosás után már sokszor nincs kedvünk megszárítani a hajunkat. Úgy vagyunk vele, hogy reggelre úgyis megszárad, ám ez a hozzáállás súlyos betegségeket is okozhat. Dr. LifeOrigoBalázs Pali most először mesélt súlyos sportsérülésérőlhttp://www.life.hu/drlife/20190426-balazs-pali-most-eloszor-meselt-sulyos-sportseruleserol.htmlBalázs Pali elárulta, hosszú ideig egy sportsérülés nehezítette a mindennapjait. Dr. Life--Így távolítsd el helyesen a kullancsothttp://www.life.hu/drlife/20190425-igy-tavolitsd-el-helyesen-a-kullancsot.htmlMár elkezdődött a kullancsszezon, ezért most a kirándulóknak eláruljuk, mit is kell tenniük akkor, ha kullancsot találnak magukban. Dr. LifeOrigoSzekeres Adrien elárulta, hogy érzi magát részleges szalagszakadása utánhttp://www.life.hu/drlife/20190426-szekeres-adrien-elarulta-hogy-erzi-magat-reszleges-szalagszakadasa-utan.htmlSzekeres Adrien elárulta, hogy érzi magát az után, hogy részleges szalagszakadást szenvedett. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.