Ritka betegségben szenved egy édesanya: várandóssága alatt veszítette el a hallását

betegség édesanya siket hallás család gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várandóssága alatt veszítette el a hallása jó részét Kate Llewellyn-Waters. Először az orvosok sem vették észre, hogy a halláskárosodás és a terhesség között kapcsolat van, ám végül a ritka rendellenességgel, otoszklerózissal diagnosztizálták. Csak egy nagyon veszélyes műtéttel tudnának rajta segíteni. 

Komoly és ritka rendellenességet diagnosztizáltak Kate Llewellyn-Watersnél. A kétgyermekes édesanya otoszklerózissal küzd. Első várandóssága alatt már romlott a hallása, ám sem ő, sem az orvosok nem gondoltak arra, hogy áldott állapota és a halláskárosodása között kapcsolat lenne.

A második terhességénél tovább romlott a helyzet, mára már alig hall valamit. Megállapították, hogy a rendkívül ritka otoszkelrózisban szenved – írja a Story Trender nyomán a Bors. A betegség miatt a terhességi hormonok hatására a csontok megnövekednek a fülében, így gátolva a hallást.

Egy igen kockázatos műtéttel lehetne csupán javítani az állapotán, ám ez magában hordozza a veszélyt, hogy teljesen megsiketül. Gyermekei és férje tudják, hogy türelmesebbnek kell lenniük vele. A házban jelzőberendezéseket szereltek fel, hogy tudja, amikor a gyermekei kiszaladnak az udvarra. A műtétet nem vállalja, szüksége van arra, hogy ha minimálisan is, de hallja a gyermekeit és a férjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.