Ezek a jelek arra utalnak, hogy tünetek nélkül vészeltük át a koronavírust

tünetmentesség koronavírus Jelek fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg olyan koronavírussal fertőzött személy van, akik tünetek nélkül vészelik át a fertőzést. Most megmutatjuk, hogy milyen jelek utalhatnak arra, hogy tünetmentesen estünk át a koronavíruson. 

Egy angliai kutatásból kiderült, hogy a tünetmentesen átesett koronavírusos betegek szervezetében hónapokig megtalálthatóak a a vírus miatt termelődött antitestek, amelyek hosszú ideig megvédhetik őket az újrafertőződéstől - írja a Mirror.

Kutatásokból az is kiderült, hogy minden ötödik páciensnél semmilyen tünet nem jelentkezik a fertőzöttség ideje alatt. Ennek kapcsán összegyűjtöttük, hogy melyek azok a jelek, amelyek arra utalhatnak, hogy átestünk a koronavíruson.

Több jel is utalhaz arra, hogy tünetmentesen átvészeltük a koronavírust Forrás: Shutterstock

A szédülés, a fáradtság, amellett, hogy utalhatnak kimerültségre, túlhajszoltságra a koronavírus tünetei is lehetnek. A szorongás, az álmatlanság is gyakori tünetek. Az Oxfordi Egyetem tudósainak kutatási eredményei arra jutottak, hogy 62 ezer emberből minden ötödik fertőzöttnél kialakult szorongás, álmatlanság vagy akár depresszió is. Ez kétszer olyan gyakori a tünetmentes betegek esetében.

Sokan panaszkodnak hasfájásra is, olyan érzést tapasztalnak, mintha túl sokat ettek volna. Ritka, de előforduló panasz lehet a begyulladt szem, kötőhártya-gyulladáshoz hasonló tünetek jelentkezhetnek.

A memóriazavar, megromlott koncentrációs képesség is utalhat a vírus jelenlétére a szervezetben. Ez esetben olyan egyszerű feladatok elvégzése is nehézkes lehet, mint a házimunka. Furcsa tünetként jelentkezhet a nyelv színének megváltozása. Egy londoni epidemiológus elmondása szerint a megduzzadt, elszíneződött nyelv a koronavírus miatt jelentkezhet, hasonló, hasonló jel lehet rossz szájhigiéna vagy dohányzás esetén is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.