Rémisztő tünet a koronavírus után, orvoshoz kell fordulni, ha ezt tapasztalod!

hajhullás tünet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan számoltak be arról, hogy hetekkel a koronavírus-fertőzés után durva hajhullást tapasztaltak. Amennyiben ez súlyos mértékű, orvoshoz kell fordulni vele!

Többféle utóhatása is lehet a koronavírusnak, hiába teltek el már hetek vagy akár hónapok a gyógyulást követően. Többeknél jelentkeztek mozgásszervi vagy pszichés tünetek később.
De megfigyelhető, hogy igen gyakori a hajhullás a fertőzés után, sőt egyeseknél ez igen durva mértékű, és gyakorlatilag csomókban jönnek ki a tincsek.

A hajgyógyász szerint azonban természetes a hajhullás egy-egy komolyabb betegség után. Viszont ha csomókban hullik, akkor bizony azonnal orvoshoz kell fordulni.

A fotó illusztráció. Forrás: Thinkstock

„A haj egy jelzőrendszer, nem szabad elbagatellizálni, ha hullik, kivéve, hogy ha pontosan tudjuk, mitől van: például terhesség, vagy egy komoly betegség. De hullhat akár egy megfázástól, egy rossz fogtól is, és persze a koronavírus-fertőzéstől is. Egyébként a 100-120 szál elvesztése naponta még normális" – mondta a Ripostnak Székely Mária hajgyógyász, aki szerint a betegség után oda kell figyelnünk arra, hogy megerősítsük a szervezetünket.

„Azt kell megvizsgálnunk, mit nem tettünk meg a kór legyőzése után, amit meg kellett volna tennünk. A legfontosabb: vissza kell állítani a szervezetünk normális egyensúlyát, hiszen az felborult! Ha azt tapasztaljuk a koronavírusból gyógyulás után, hogy még mindig hullik a hajunk, akkor az nem feltétlenül jelenti azt, hogy még mindig gyulladás áll fenn a szervezetünkben, inkább azt jelzi, hogy nem pótoltuk a szervezetünk számára fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, mert azok hiányoznak a hajunk 'raktárából'."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.