Brit tudósok megállapították, mennyire betegíti meg a koronavírus a lassú járású embereket

Forrás: Thinkstock -
tudomány járás koronavírus tudósok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brit tudósok egy kutatás eredményei alapján arra jöttek rá, hogy az egészségünk érdekében, valamint a koronavírus miatt is jobban járunk, ha szaporázzzuk a lépteinket. 

A vizsgálatot a brit Országos Egészségügyi Kutató Intézet (NIHR) végezte, amelyben több,mint 400 ezer középkorú brit állampolgár vett részt.

A kutatás során a szakemberek arra voltak kíváncsiak, van-e összefügés a súlyos és a halálos kimenetelű Covid-19, a vizsgálatba bevont személyek testtömegindexe (BMI), illetve az általuk bevallott járási sebesség között.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A vizsgálat eredménye a következő lett: azoknál a személyeknél, akik az átlagosnál lassabb tempóban járnak, 3,75-szer nagyobb eséllyel okoz elhalálozást a koronavírus, és 2,5-szer nagyobb eséllyel alakul ki a betegség súlyosabb formája, mint azoknál, akik gyorsabban sétálnak

- írja a BBC.

Ez nemcsak a túlsúlyos személyekre igaz, hanem a normál testsúllyal rendelkezőkre is.

Összességében elmondható, hogy akik az átlagosnál lassabb tempóban járnak, közel négyszer nagyobb eséllyel halnak bele egy esetleges koronavírus-fertőzésbe, emellett két és félszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy a vírus súlyosabb formában jelentkezik náluk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.