Ez lehet a koronavírus legelső tünete - Légy óvatos, ha magadon tapasztalod!

Forrás: Shutterstock -
tünet járvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok koronavírusos betegnél fordul elő a fertőzés elején az orrban jelentkező feszítő, égő érzés. Ha ezt tapasztalod magadon, légy nagyon óvatos, ajánlatos egy teszt!

A szaglás és ízlelés elvesztése a koronavírus jellegzetes tünete, ám most spanyol kutatók vizsgálatai alapján kiderült, hogy ennek vannak előjelei.

orr illusztráció Forrás: Shutterstock

A vizsgált betegek 70 százaléka tapasztalt furcsa érzést az orrában. Ezek közül a leggyakoribb az orrszárazság volt, ez 60 százalékuknál volt jellemző. A páciensek több mint a fele számolt be olyan érzésről, mintha erősen átmosták volna az orrukat – mondta dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa.

Éppen ezért aki égő érzést, orrszárazságot vagy nyomást tapasztal az orrában, jobb ha nem megy emberek közé, és elvégeztet egy tesztet, mivel megvan rá az esély, hogy fertőzött – írta a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.