Örömhír! A koronavírus mellett más betegségek gyógyításában is segíthet Karikó Katalin szabadalma

Forrás: AFP/Handout -
szabadalom Karikó Katalin egészség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, hogy dr. Karikó Katalin szabadalma nemcsak a koronavírus ellen szolgál védelemként, hanem más halálos betegségekkel szemben is segítséget nyújthat. Jelenleg több vizsgálat is folyamatban van ezzel kapcsolatban. 

Óriási sikert aratott Karikó Katalin Drew Weissmannal jegyzett szabadalma, amely a koronavírus elleni védekezés egyik kulcsfontosságú szereplője.

A messenger RNS ráadásul nemcsak a koronavírus elleni bizonyul hatékonynak, hanem például a szívgyógyászatban is sikeresnek tűnik - írja a Ripost.

Fotó / Karikó Katalin

"Már a második fázisban vannak azok a kísérletek, ahol az infarktusos embereknek a szívét mentik az mRNS-sel" - nyilatkozta Katalin a szegedi Dugonics Társaság „Vírus és város" című beszélgetős sorozat vendégeként.

"A tumorba való injektálást azt én kezdtem el a BioNTech-nél, már azok a kísérletek is folyamatban vannak két éve. A felszínen lévő tumorokat, mint például a melanóma vagy egyéb, az arcon, nyakon megjelenő tumoroknál be lehet a tumorba nyomni egy mRNS-t tartalmazó keveréket, amely az immunsejteket odahívja, és megmutatja nekik, hogy „itt van a rák, ezt kell megölni". Az állatkísérletek folyamán azt is kimutattuk már, hogy a tüdőből is minden áttétet ki tudtak irtani onnan az így betanított immunsejtekkel" - mondta Karikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.