Kiderült, miért fontos beoltani a gyerekeket koronavírus ellen

Forrás: AFP/Jeff Pachoud -
oltás gyerekek koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tervbe van véve, hogy a gyermekeket is beoltsuk koronavírus elleni vakcinával, már zajlanak az ezzel kapcsolatos vizsgálatok. De vajon miért fontos, hogy a legkisebbek is kapjanak oltást?

Már a kismamák is kaphatják a koronavírus elleni vakcinát a 12. héttől, most pedig azon dolgozik a világ, hogy a 18 éven aluli korosztály is megkaphassa az oltást. Duda Ernő, a szegedi egyetem immunológus és genetikus professzora szerint a Pfizer áll a legközelebb ahhoz, hogy zöld utat kapjon.

"Amikor megkezdték a vakcinák kifejlesztését, a járvány elején úgy tűnt, a gyerekekre nem veszélyes ez a vírus. Azóta kiderült, hogy gyerekeknél a koronavírus egy úgynevezett sokszervi érgyulladást okozhat."

Képünk illusztráció, Forrás: AFP/Jeff Pachoud

De nemcsak ezért vált fontossá a beoltásuk, hanem azért is, mert tünetmentes vírushordozók lehetnek"

- kezdte a szakember, aki azt is elmondta, hogy a gyermekek tesztelése sokkal összetebb folyamat, ezért több időt vehet igénybe, mint felnőttek esetében - írja a Ripost7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.