Az elhúzódó tünetek hetekig, vagy akár hónapokig képesek megnehezíteni a covidon átesett emberek mindennapjait.

A koronavírus nem csak a megfertőződés utáni napokban, esetleg hetekben képes tüneteket produkálni, hanem a gyógyulás után is. Dr. Anthony Fauci virológus egy új tanulmányban összeszedte azokat a legjellemzőbb tüneteket, amik az elhúzódó koronavírus jelenlétéről árulkodnak. Ezek az alábbiak:

Fáradtság  

A covid jellemző tünete a krónikus fáradtság, azonban nem csak a betegség tetőzése alatt képes leterhelni a szervezetet, hanem hosszabb távon is megmaradhat a fáradtságérzet.

Izomfájdalom  

Az izomfájdalom szintén a koronavírus egyik jellemző tünete, ami képes hónapokon keresztül kínozni azokat is, akik átestek a betegségen.

Forrás: https://www.neurologiaikozpont.hu/COVID-neurologiai-szovodmenyei

Ingadozó testhőmérséklet

A koronavírustól szenvedő betegek közül többen is ingadozó testhőmérsékletről számoltak be, a rossz hír csak az, hogy a jelenség összefügghet egy idegrendszeri zavarral, ami hatással lehet a belekre, a szívre, a verejtékmirigyekre, a pupillákra és az erekre is.

"Ködös agy" 

A „ködös agy" következtében a betegnek nehezére esik a koncentráció, és gyakorlatilag agyi kimerültség jelentkezik.

Neurológiai tünetek

Az elhúzódó covid az idegrendszerre is hatással van, ezért a tünetek közé sorolandó a fejfájás, zsibbadás, valamint a szaglás-és ízlelésvesztés is. 

Forrás: Shutterstock

A szakember arra figyelmeztet, hogy az elhúzódó koronavírus nem játék, hanem egy betegség, amit komolyan kell venni, és súlyos panaszok esetén a szővődmények elkerülése érdekében orvoshoz kell fordulni -írja a Bors.

Ide kattintva te is megtudhatod, hogy milyen betegségre, egészségügyi problémára utalhatnak panaszaid.