Ezek a tünetek árulkodnak az elhúzódó koronavírusról

Forrás: Shutterstock -
tünetek covid poszt-Covid koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhúzódó tünetek hetekig, vagy akár hónapokig képesek megnehezíteni a covidon átesett emberek mindennapjait.

A koronavírus nem csak a megfertőződés utáni napokban, esetleg hetekben képes tüneteket produkálni, hanem a gyógyulás után is. Dr. Anthony Fauci virológus egy új tanulmányban összeszedte azokat a legjellemzőbb tüneteket, amik az elhúzódó koronavírus jelenlétéről árulkodnak. Ezek az alábbiak:

Fáradtság

A covid jellemző tünete a krónikus fáradtság, azonban nem csak a betegség tetőzése alatt képes leterhelni a szervezetet, hanem hosszabb távon is megmaradhat a fáradtságérzet.

Izomfájdalom

Az izomfájdalom szintén a koronavírus egyik jellemző tünete, ami képes hónapokon keresztül kínozni azokat is, akik átestek a betegségen.

Forrás: https://www.neurologiaikozpont.hu/COVID-neurologiai-szovodmenyei

Ingadozó testhőmérséklet

A koronavírustól szenvedő betegek közül többen is ingadozó testhőmérsékletről számoltak be, a rossz hír csak az, hogy a jelenség összefügghet egy idegrendszeri zavarral, ami hatással lehet a belekre, a szívre, a verejtékmirigyekre, a pupillákra és az erekre is.

"Ködös agy"

A „ködös agy" következtében a betegnek nehezére esik a koncentráció, és gyakorlatilag agyi kimerültség jelentkezik.

Neurológiai tünetek

Az elhúzódó covid az idegrendszerre is hatással van, ezért a tünetek közé sorolandó a fejfájás, zsibbadás, valamint a szaglás-és ízlelésvesztés is.

Forrás: Shutterstock

A szakember arra figyelmeztet, hogy az elhúzódó koronavírus nem játék, hanem egy betegség, amit komolyan kell venni, és súlyos panaszok esetén a szővődmények elkerülése érdekében orvoshoz kell fordulni -írja a Bors.

Ide kattintva te is megtudhatod, hogy milyen betegségre, egészségügyi problémára utalhatnak panaszaid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.