Ripli Zsuzsanna édesanyja súlyos állapotban van. A színésznő közösségi oldalán kéri követői segítségét, mivel az asszonynak vérre van szüksége.

Egy kéréssel fordulok hozzátok!Édesanyámnak leállt a csontvelő működése, és a szervezete nem termeli a vér alkotóelemeit. A kezeléséhez szüksége van vérre. Irányított véradáson belül tudtok vért adni neki, a fényképen látható adatok kellenek hozzá.Ha tudtok, segítsetek és osszátok meg, hogy minnél több emberhez eljusson.Köszönöm szépen! - írta oldalán Ripli Zsuzsanna, aki a Blikknek mesélt a mostani nehéz helyzetről.

"Nehéz helyzet ez, hiszen tavaly decemberben vesztettem el a nagymamám, anyu édesanyját egy hosszan tartó betegség után, most meg anyunál jött ez a helyzet, nem egyszerű. Leállt a csontvelő, nem termel elég fehér- és vörösvérsejtet, trombocitákat sem, ez utóbbi miatt például egy kisebb sérülés, egy vágás is nagy bajt okozhat, mert nem alvad a vére. Most minden betegségtől óvni kell, még a legkisebb gombás fertőzéstől is, ezért egy steril szobában van" – árulta el a színésznő.

Ripli ZsuzsiForrás: instagram.com/zsuzsannaripli

Ripli Zsuzsi édesanyja jelenleg kórházban van, szerettei nem is látogathatják.

"A steril szoba és a Covid-helyzet miatt nem lehet látogatni, de folyamatosan beszélünk, sőt videócsetelünk. Az orvosai is nagyon készségesek, állandóan el lehet őket érni és anyuval is mindig megosztjuk a híreket, most például azt, hogy mennyien jelentkeznek az irányított véradás felhívásra.

Anyukámnak nagyon ritka vércsoportja van, A RH negatív, így igazából csak ezzel a felhívással tudjuk megszerezni azt a vért, amelyre a kezeléséhez és ezzel a gyógyulásához szükség van. Én sajnos A RH pozitív vagyok, így neki nem adhatok vért, de látom, mennyien teszik, a barátaink, a családtagok, sőt ismeretlenek is sorra küldték az üzeneteket, hogy vagy mennek vért adni vagy osztják meg a felhívást. Otthon, Szigetváron is lesz jövő pénteken egy szervezett véradás, de országosan is lehet segíteni. És nagyon kérem, hogy tegyék is meg, mert ezzel tud csak anyukám meggyógyulni."

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!