Meglepő: erre is súlyos hatással volt a pandémia

Forrás: Shutterstock -
járvány pandémia fogorvos fog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is gondolnánk, de a fogaink egészségére is komoly hatással volt a járvány. Fogorvosok megerősítették, súlyos következményei vannak a pandémiának.

Sok mindenre kihat a pandémia, de talán nem is gondolnánk, hogy a fogaink is mennyire megsínylették az egész járványt. A fogorvosok most meglepő dolgokat tapasztaltak a pácienseiknél: nagyon rossz állapotban vannak az emberek fogai.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ennek oka, hogy az utóbbi időben sokan elhanyagolták a fogaikat, félbe maradtak vagy teljesen elmaradtak kezelések, illetve egyesek bevallották, hogy néha elmulasztották a fogmosást is.

„Nagyon sok fog áldozatául is esett ennek a pandémiás helyzetnek"

– mondta a Metropolnak dr. Radánovics-Nagy Dániel fogorvos.

Ráadásul egyre gyakoribbá vált a fogcsikorgatás, amit a stressz okoz, és amúgy is nagyon gyakori jelenség.
„Ez egyébként is egy népbetegség, de az elmúlt egy-másfél évben brutálisan megnőtt az ilyen eseteknek a száma. Szerintem ezt minden fogorvos meg tudja erősíteni" – folytatta a fogorvos.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.