Rusvai Miklós szerint ekkora fertőzésszámnál lehet indokolt ismét a maszkviselés

fotó: Talán Csaba -
maszkviselés COVID-19 Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Európában leginkább terjedő delta variáns az oltatlanokra, azon belül is az idősekre, a keringési és légúti problémákkal küzdők betegekre, túlsúlyos emberekre, cukorbetegekre veszélyes. Rusvai Miklós virológus már korábban is beszélt arról, hogy újra indokolt lehet a maszkviselés, most azonban azt is elárulta, mikortól számíthatunk erre.

"Úgy gondolom, hogy szeptember tájékán, de ez a járvány berobbanásától függ. A heti szennyvíz adatok még kedvezőek voltak, így az elkövetkezendő tíz napban még nem ér minket túl nagy meglepetés. Az augusztus 20-i tűzijáték, az iskolakezdés viszont elhozhatja az esetszámok növekedését. (...) Napi 200-250 friss fertőzött esetén tartanám a maszkviselés ismételt bevezetését szükségesnek, és ha tovább emelkednének a számok, fontos lenne a védettségi igazolvány becsületének visszaállítása is" - mondta a Blikknek a szakember.

Rusvai Miklós, virológus fotó: Talán Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.