Hetek óta kétségbeesetten figyeli mindenki a híreket, arra várva, hogy jó hír érkezzen az Omega ikonikus alakjáról, Kóbor Jánosról. Az énekes koronavírus-fertőzéssel került kórházba, az állapota pedig kritikus, jelenleg lélegeztetőgépen, mélyaltatásban van.

Jövőre készül megünnepelni megalakulásának 60. évfordulóját az Omega; a legendás hazai rockegyüttes azonban nagyon nehéz évet tudhat maga mögött. Tavaly év végén két tagját is elvesztette, elhunyt Benkő László és Mihály Tamás, most pedig Kóbor Jánosért izgulhatnak a rajongók.

Az énekes pár nappal ezelőtt került kórházba, őt is megtámadta a koronavírus. A 78 éves zenész nem vette fel az oltást, most pedig mélyaltatásban tartják. Az állapotáról nem tudni többet, mivel a felesége hírzárlatot rendelt el. A baj viszont nagy lehet, ezt jelzi az is, hogy már nemcsak a rajongók, hanem zenésztársai is aggódnak Kóbor Jánosért.

Lélegeztetőgépen, mélyaltatásban van Kóbor JánosFotó: Margitay Klára/Life.hu

"Nem könnyű érzelmek nélkül beszélni arról, ami velünk, körülöttünk történik. Gyászoljuk Benkő Lacit és Mihály Tomit, most pedig Mecky életéért kell aggódnunk. Hogy mennyien szeretik az Omegát és a zenekar tagjait, azt eddig is tudtuk. Ám ami szombaton történt, az felemelő és példaértékű volt. Este tíz és tizenegy óra között közös imára kértünk fel mindenkit a zenekar hivatalos Facebook-oldalán. Nekem olyan művészek és barátok írtak, és rajtam keresztül küldtek pozitív energiát és sok-sok szeretetet Meckynek, mint Presser Gábor, Bródy János, Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Frenreisz Károly, Rosta Mária vagy Rózsa Pisti. Bízzunk benne, hogy Kóbor János érzi és érzékeli, mennyien aggódnak érte, s mennyien szeretik őt..." - mondta a Blikknek Trunkos András, az Omega menedzsere.