Németországban már megjelent a koronavírus omikron variánsa: az elsők között van egy 34 éves magyar férfi is, akinél az omikront kimutatták. 

Németországban él az a magyar férfi, akinél az elsők között igazolták a koronavírus legújabb variánsát. A 34 éves férfi tesztje december 1-jén lett pozitív, de az csak később derült ki, hogy az új omikron variánst kapta el - írja a Blikk.

34 éves magyar férfi kapta el az omikron variánst.Forrás: https://www.tudokozpont.hu/koronavirus-fertozes

Bár egy ideje már éreztem, hogy fizikailag nem vagyok topon, a tünetek egyre csak erősödtek, végül már másodpercenként köhögtem, a lázamat pedig folyamatos hideg borogatással és lázcsillapítóval sikerült 39,9 fokon tartani. A szaglásom és az ízérzékelésem egyébként megmaradt, de ez az étvágyamon nem sokat segített, és aludni is csak nagyon nehezen tudtam"

- nyilatkozta a férfi, aki még nyáron felvette a koronavírus elleni védőoltást. Arra gyanakszik, hogy mivel jópár hónap eltelt azóta, valószínűleg már kevés antitest volt a szervezetében. Szerencsére pár kritikus nap után jobban lett, jelenleg már csak hőemelkedése van.