Kórházban ápolják az első magyar embert, aki elkapta az omikront

Forrás: shutterstock -
omikron variáns harmadik oltás az omikron ellen harmadik oltás omikron variáns itthon omikron variáns Magyarországon koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn derült ki, hogy több európai ország után már hazánkban is megjelent a koronavírus legújabb mutációja, az omikron. A deltánál sokkal fertőzőképesebb, bár egyelőre gyengébbnek tűnő variánst egy házaspár szervezetében mutatták ki.

A hírt Müller Cecília, az országos tisztifőorvos jelentette be, aki elárulta azt is, hogy a házaspár egyik tagja sem adatta be magának a harmadik oltást. A pár azonban nem külföldön fertőződött meg, ugyanis nem hagyták el az országhatárt, sőt külföldivel sem érintkeztek az elmúlt időben.

Vélhetően egyre több tesztben kimutatják majd az omikront Forrás: shutterstock

A házaspár egyik tagjának enyhe tünetei vannak, míg a másik fertőzöttet kórházba kellett szállítani, az állapota középsúlyos – árulta el a Tények.hu-nak a tisztifőorvos.

A magyar tulajdonú diagnosztikai labor, a Neumann Labs az MTI-vel közleményben tudatta, hogy a házaspár igazolt omikron fertőzése mellett további gyanús eseteket is vizsgál – számolt be a fejleményekről a szeretlekmagyarorszag.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.