Rusvai Miklós: ekkor magunk mögött hagyhatjuk az egész Covid-mizériát

fotó: Talán Csaba -
korlátozások tavasz járvány Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusvai Miklós szerint a jelenlegi vírus már nem az a vírus, ami két évvel ezelőtt volt, és úgy véli, tavasszal magunk mögött hagyhatjuk az egész koronavírus-mizériát.

Rusvai Miklós az RTL Klub Reggeli műsorában nyilatkozott arról, hogy a koronavírus ötödik hullámát magunk mögött tudhatjuk; ezt igazolja az is, hogy az elhunytak száma is erőteljesen csökkent az elmúlt tíz napban. A virológus elmondta, hogy a járvány esetében azt is jó tudni, hogy a koronavírus nagyon megszelídült, és a szelídülés még tovább tart majd.

Hozzátette továbbá, hogy ez a vírusfertőzés már jóval kevesebb eséllyel küld embereket kórházba és lélegeztetőgépre, illetve a halálozások száma is kisebb lesz. A vakcinákról elmondta, hogy ez iettől kezdve az egyének döntése, a felvétele pedig ugyanúgy opcionális marad, mint például a tüdőgyulladás vagy az influenza elleni készítményeké. Ha valaki rizikócsoportba tartozik, és még nem oltatta be magát, mindenképp ajánlott felvennie az oltást..

Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

Ennek ellenére, aki eddig felvette az oltást, jól döntött, mert az adott járványügyi helyzetben komoly szükség volt rá, hogy minél többen szerezzenek védettséget.

A kutató szerint fertőzöttek ugyan lesznek továbbra is, de betegek sokkal kevesebben.

A koronavírus mellett 8-10 egyéb felső légúti, köztük más koronavírus van jelen, és a szakértő azzal számol, hogy a Covid-19 idővel még az influenzánál is enyhébb betegséget okoz. A vírus jelen marad, időnként a felnőttek és a gyerekek is megfertőződhetnek, de koronavírus elleni intézkedésekre nem lesz szükség - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.