22 éve nem evett zöldséget és gyümölcsöt ez a fiatal lány: chipsen és rántott csirkefalatkákon él

bizarr fóbia étrend zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Cambridge-ben élő Summer Monro furcsa fóbiában szenved: 22 éve nem evett zöldséget és gyümölcsöt. Volt, hogy nagyapja felajánlott neki ezer fontot (460 ezer forintot) egyetlen szem zöldborsóért, ő ennek ellenére sem volt képes megenni azt.

A Cambridge-ben élő Summer Monro számára kiskorában akkora trauma volt egy tányér krumplipüré, hogy azóta semmilyen zöldséget és gyümölcsöt nem bír megenni. Rántott húsból is csak azt képes lenyelni, ami igazán ropogósra van sütve.

Hároméves kora óta mindössze chipset és csirkefalatkákat eszik. Bár ő is érzi, hogy ez nem normális, de nem tudja magát rávenni más ételek fogyasztására.

Summer elmondta, hogy egyáltalán nem szeret enni, és attól is szenved, ha mást enni lát. Hiába érzi, hogy ennie kéne zöldségeket vagy gyümölcsöket, a teste tiltakozik, és szabályosan rosszul lesz már a szájához közelítő falatoktól is – írja a Daily Star.

A lány elárulta, hogy a nagyapja felajánlott neki ezer fontot (460 ezer forintot) egyetlen szem zöldborsóért, ő mégsem volt képes teljesíteni a kérését.

A bizarr étkezési szokások ellenére fizikailag jó állapotban van. Többször próbált már megszabadulni nem mindennapi fóbiájától, de eddig sajnos nem járt sikerrel.

Nem Summer az egyetlen, akinek különös fóbia keseríti meg a mindennapjait, nemrég összegyűjtöttünk 10 olyan bizarr fóbiát, amitől a világban rengetegen szoronganak, mégis, talán sosem hallottál róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.