Ápolta rákos férjét, majd ő is rákos lett: együtt küzdöttek meg a megpróbáltatásokkal

betegség házasság rák kitartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diane és Paul Boothby 43 éve élnek boldog házasságban, és valóban kitartottak egymás mellett jóban-rosszban. Azonban a gondtalan nyugdíjas éveket szörnyű betegségsorozat árnyékolta be számukra.

43 egymás mellett töltött év alatt felneveltek két gyermeket, majd született négy unokájuk. Azt gondolták, hogy ettől kezdve már nyugodtan élhetik a gondtalan nyugdíjasok életét, azonban ez nem így alakult. A 69 éves Paulnál bélrákot diagnosztizáltak, majd öt hónappal később 63 éves feleségéről derült ki, hogy petefészekrákban szenved - írja a Daily Mail.

"Negyvenhárom éve vagyunk házasok, nem ez volt az utolsó házassági évfordulónk, van még mit ünnepelnünk. Ápoltam a rákos férjemet, utána pedig én lettem rákos, Paul pedig pont fordítva, ő a gyógyulása után ápolt engem" – mondta Diane.

Paul Boothbynál még 2021 augusztusában diagnosztiváltak harmadik stádiumú bélrákot. Ezt követően szeptemberben műtötték, majd kemoterápiás kezelés következett. Az asszony később férje győzködésére vizsgáltatta meg magát, mivel súlyos puffadással küzdött. Ekkor derült ki, hogy petefészekrákban szenved.

"Nagyon szerencsés voltam, mert a műtétek jól sikerültek, nem maradt rákos sejtem" – mondta Diane. "Mindketten megértjük, hogy mit érez a másik, hogy min ment keresztül, ami nagyon sokat segít. Mi valóban megértjük egymást."

A műtétek óta szerencsére már jól van a házaspár, együtt lábadoznak, és igyekeznek feldolgozni a betegséggel járó traumákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.