Borzalmas hírt közölt Jane Fonda: rákkal diagnosztizálták

bejelentés színésznő Jane Fonda rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jane Fonda a közösségi oldalán jelentette be, hogy  non-Hodgkin limfómát (nyirokrendszeri rosszindulatú daganat) diagnosztizáltak nála. A 84 éves színésznő elmondta, hogy már elkezdte a kemoterápiás kezelést.

Fonda az Instagram-oldalán jelentette be a rossz hírt pénteken, hozzátéve, hogy szerencsésnek érzi magát, mert ez a rák egy jól kezelhető típusa, az emberek 80%-a túléli, és ő maga is hisz a gyógyulásban.

"Szerencsés vagyok, mert van egészségbiztosításom, és hozzáférésem van a legjobb orvosokhoz és kezelésekhez. Rájöttem, és ez fájdalmas, hogy ebben kiváltságos vagyok. Amerikában szinte minden családnak meg kellett küzdenie a rákkal, és túl sokan nem férnek hozzá ahhoz a minőségi egészségügyi ellátáshoz, amit én kapok, és ez nem helyes" - olvasható a bejegyzésében.

Hozzátette: hat hónapja tart a kemoterápia, de ez nem akadályozza abban, hogy 84 évesen, klímavédő aktivistaként folytassa a tevékenységét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.