Idős férfira támadtak a darazsak Nógrád megyében, 90 csípést szenvedett el

mentős támadás darázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mihálygergi víztározónál támadták meg a lódarazsak az idős férfit, aki egy szabadnapos mentősnek köszönheti az életét. Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a közösségi oldalán.

"Futás közben találkozott tegnap véletlenül szabadnapos mentőgépkocsivezető bajtársunk egy 85 év körüli ismerősével a mihálygergi víztározónál, azonban mikor visszafelé kocogott, az idős férfit a bokrok közt fekve, eszméletlenül találta és több tucat lódarázs rajzott körülötte. Bajtársunk azonnal segítségére sietett és mentőt hívott. Miután a helyszín mentőautó számára megközelíthetetlen volt, megpróbálta egyedül kiemelni ismerősét, miközben a darazsak őt is rengeteg helyen megcsípték. Ekkor értesítette a környékbeli halőrt és a közelben levő ismerősöket is, miközben a mentésirányítás a katasztrófavédelem szakembereit riasztotta. A példaértékű csapatmunkának köszönhetően végül sikerült biztonságos helyszínre szállítani a férfit, ahol a mentőegység könnyedén megkezdhette az ellátását. A beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba, és szerencsére a szabadnapos életmentő sem szenvedett komolyabb sérüléseket, így ma reggel szolgálatra jelentkezett a Salgótarjáni Mentőállomáson, ahol a régióigazgató már egy dicsérettel várta a szabadnapján végzett elképesztő életmentésért!" - írták.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.